Vesti U Aranđelovcu otvorena nova fabrika stiropora Bekament

U Aranđelovcu otvorena nova fabrika stiropora Bekament

U izgradnju fabrike je uloženo četiri miliona evra i otvoreno još sedamdeset novih radnih mesta

Aranđelovac, 13. jul 2016. – Domaća kompanija Bekament otvorila je novu fabriku za proizvodnju građevinskog stiropora u okviru svog proizvodnog kompleksa u Aranđelovcu. Fabriku u čiju izgradnju je investirano četiri miliona evra i u kojoj će zaposlenje naći sedamdeset novih radnika svečano su otvorili predsednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vučić i rukovodstvo kompanije Bekament.

kompanija Bekament otvorila je novu fabriku

Godišnji kapacitet proizvodnje stiropora u novoj fabrici iznosi 500.000 metara kubnih. Svi Bekament proizvodi poseduju sertifikate potrebne za izvoz u EU, a prema planovima, građevinski stiropor proizveden u novoj fabrici biće plasiran na domaće, ali i na tržišta država u regionu. Tokom zadnje dve godine kompanija Bekament svoju proizvodnju pretežno izvozi.

U Aranđelovcu otvorena nova fabrika stiropora Bekament
Obilazak fabrike Bekament

“Novootvorena fabrika u potpunosti zaokružuje proces proizvodnje od osnovnih sirovina do finalnih proizvoda. Sa građevinskim stiroporom u ponudi postajemo jedina domaća kompanija koja proizvodi sve materijale neophodne za završne radove u građevinarstvu. Ono što je jednako važno je da je posao u novom postrojenju pored 300 postojećih radnika našlo i 70 novih zaposlenih”, rekao je Dejan Čolović, generalni direktor kompanije Bekament.

Direktor kompanije Bekament
Direktor kompanije Bekament

Od svog osnivanja kompanija Bekament proizvodi materijale od čuvenog venčačkog kamena. Od 2010. godine uvedena je potpuna automatizacija proizvodnje svih praškastih proizvoda.

Za 2017. godinu planirana je još jedna investicija u vrednosti od 10 miliona evra. Reč je o fabrici za proizvodnju boja, fasada, građevinskih lepkova i maltera, čiji će godišnji kapacitet biti 250 hiljada tona.

U Aranđelovcu otvorena nova fabrika stiropora Bekament
U Aranđelovcu otvorena nova fabrika stiropora Bekament

O kompaniji:
Kompanija Bekament osnovana je 1992. godine i od tada uspešno proizvodi materijale za završne radove u građevinarstvu. Bekament ima potpuno zaokružen proizvodni ciklus proizvodnje od sirovine do gotovog proizvoda, a svi proizvodi su proizvedeni na najsavremenijoj opremi, uz najpouzdanije i najkvalitetnije procese proizvodnje. Poslovna politika kompanije se zasniva na unapređivanju i stalnom poboljšavanju kvaliteta poslovanja i zaštiti životne sredine. Posvećena je razvoju svog poslovanja, kroz ulaganje u lokalnu zajednicu, konstantnu edukaciju i unapređenje svojih zaposlenih. Dugi niz godina uspešno se radilo na poboljšanju poslovanja kompanije. Rezultat tih procesa je uspešna kompanija sa zavidnom organizacijom čiji kvalitet poslovanja potvrđuju dodeljeni međunarodni sertifikati.