Izaberite najnoviji dizajn keramičkih pločica za modernu kuhinju iz snova

Opremanje kuhinje nije kompletno bez modernih keramičkih pločica koje su sada u ponudi.

Davno je prošlo vreme čisto belih, kvadratnih podnih i zidnih obloga koje ili nemaju nikakve detalje ili ih je minimalno. Novi trendovi odavno predlažu kombinovanje boja, dimenzija, prepletanje stilova za jedinstveno uređenje i fenomenalno uklapanje sa ostalim elementima u prostoru.

Kakav dizajn pločica je sada moderan? Kako ih uklopiti uz različite tipove kuhinja? Šta predlažu stručnjaci?

Minimalizam je uvek u trendu

Pločice za kuhinju mogu biti odabrane kao jedan segment koji se savršeno uklapa uz postojeće uređenje, ali da opet daju šmek i moderan izgled svakog prostora.

Za ovakve tipove uređenja su idealne pločice neutralnih boja, većih dimenzija, ali ne moraju da budu dosadne i neprimetne. U tome mogu pomoći pločice sa imitacijom mermera, drveta, betona, metala ili nekog drugog prirodnog materijala za fantastičan izgled i efekat. Iako su bez štampanih šara, imaju svoju lepotu i izgledaju savršeno u svakoj kuhinji.

Svetliji tonovi su odlični uz tamne kuhinje i male prostore, a tamnije pločice za kuhinju su odlične kod većih kuhinja i kao kontrast svetlim ormarićima.

Igranje sa dimenzijama i oblikom pločica za kuhinju

Savremen dizajn pločica za kuhinju danas nude i specifične i klasične dimenzije pločica čime se dobija zanimljiv izgled od na izgled običnih podnih i zidnih obloga za kuhinju.

Geometrijske pločice su izuzetno interesantne, bilo da su čisto bele ili su sa nemim šarama. Heksagoni oblik, u raznim dimenzijama, uske, kvadratne manjih dimenzija, metro pločice za kuhinju, pločice velikih dimenzija….su samo neki od izbora koji će izgledati savršeno u većini prostora.

Drugi trend nude i laserski sečene pločice koje se savršeno uklapaju i postavljaju se bez fugni čime se pri uklapanju dobija jedna celina što izgleda odlično. I to je dosta dobar izbor pri čemu veličina pločica ne igra preveliku ulogu, a boje su te koje od običnog kreiraju fantastičan prostor.

Orijentalni elementi, šabloni i pločice sa 3D efektom koji se uklapaju

Trendovi kažu da su u kuhinjama ponovo popularne klasične kvadratne pločice, ali sa orijentalnim elementima na sebi što uklapanjem daje fantastičan izgled podova i zidova.

Marokanski, španski, portugalski motivi su svakako pravi pogodak, a mogu biti postavljeni samo na podovima ili i na zidovima, od vašeg stila zavisi konačan odabir keramičkih pločica.

Reljefne pločice zidovima daju „dubinu“ i još jednu dimenziju, a 3D varijante su idealne za podove, za savremene kuhinje i glatke radne površine. Igrajte se, rezultat može da bude spektakularan.

I mat i sjajne, čak i u istom prostoru

Popularne su i mat i sjajne pločice. Obe vrste mogu da izgledaju savršeno u kombinaciji sa bojama koje imaju. Vrlo često se čak koriste i obe vrste u istom prostoru i izgledaju fantastično.

Na podove se postavljaju mat vrste, a na zidove sjajne za veći kontrast. Ovakve kombinacije čak i crno-bele, daju savršen izgled čitavog prostora samo sa izborom završnog premaza na pločicama.

Kvalitet pločica koje se postavljaju je jako važan

Pločice u kuhinji moraju da podnose razne ekstremne situacije. Važno je da su otporne na vlagu, abrazivna čišćenja, promenu temperature, moguće udarce i zaštitu od klizanja.

Sve to donose kvalitetne vrste pa je važno da se kupovina obavlja u centrima sa ponudom najkvalitetnijih vrsta za odabir bez kompromisa.

Prodavci će dati smernice i pomoći pri izboru.

Zidne pločice se postavljaju samo na zid, a podne pločice mogu i na zid i na pod, ali su skuplje pa se to ne radi. Osnovna razlika se nalazi u njihovoj otpornosti i premazu protiv klizanja pa je važno odabrati prave varijante jer iako izgledaju isto, one to nisu. U prodajnim centrima postoji ogromna ponuda koja će svakako omogućiti najbolje kombinovanje.

Iako se trendovi menjaju, dizajn savremenih keramičkih pločica za kuhinju danas omogućava reprodukovanje nekih od najpopularnijih stilova. Rustik, moderno, minimalistički, industrijski…i u okviru svake vrste postoje na desetine različitih varijanti za najbolje uklapanje u prostoru.

Obloge na zidovima i podovima danas postaju važan element uređenja i dekoracije i koliko god da su tu da istaknu druge elemente, oni privlače pažnju i na sebe čineći savršenu celinu svaki put. Od klasične kuhinje prave zanimljivo dizajniran prostor, a modernom uređenju omogućavaju da se dodatno istakne i pokaže svu svoju lepotu.

Pločice za kuhinju čine važan element pri odabiru i zato ih treba pažljivo birati jer su tu da krase prostor nekoliko decenija i da uvek izgledaju fantastično.