Tepisi – tradicionalna i moderna podna obloga

Poznato nam je koliko podne obloge imaju važnu ulogu u svakom objektu, bez obzira na njegovu namenu. To su površine pred kojima su veliki izazovi. Ne samo da moraju da izdrže sve fizičke, mehaničke i hemijske pritiske, oni su tu da pruže bezbednost i lakoću korišćenja i održavanja, kao i udobnost i estetiku, koja su podjednako važni koliko i sama funkcionalnost.

Upravo iz svih tih razloga, danas smo svedoci postojanja najrazličitijih podnih obloga. Iz širokog dijapazona od tradicionalnih, preko vanvremenskih do modernih podova, imamo tu mogućnost da u skladu sa našim potrebama izaberemo odgovarajuću i istu ugradimo u svoj prostor.

Jedna, specifična vrsta podne obloge, koja ne zna za vreme i kao takva uvek je interesantna korisnicima su tepisi. Stari dobri tepisi koji su menjali materijal od koga su se pravili, dimenzije, dizajn, popularnost, trendove, ali nikada nije menjana ljubav prema njima. Ljudi jednostavno vole tepihe. A, to nije bez razloga, složićete se.

Zašto volimo tepihe

Razlozi su višestruki. Jedan od prvih jeste udobnost i toplina koju prvu osetimo kada tepih unesemo u prostor. Odmah za tim ide lepota i divljenje koje svojim dizajnom i bojama ostavljaju na korisnika. Pored toplotne, tepisi pružaju i izvesnu zvučnu izolaciju, što je veoma važno, posebno ukoliko živite u zgradama ili poslovnim prostorima, gde je frekventnost velika, a potreba za mirom veoma važna za produktivnost.

Tepisi su, takođe, vrlo važni i kada je zdravlje korisnika u pitanju. Naime, oni u sebe upijaju sve alergene, gde dominira prašina, ali i druge nečistoće. Naravno to dalje uslovljava redovno čišćenje i održavanje, da ne bi postali suprotnost, odnosno potencijalna opasnost po zdravlje.

U moru benefita koje nam tepisi pružaju, postoje oni koji su, da kažemo, novijeg datuma. O čemu se tačno radi, pitate se? Radi se o tome da današnji moderni tepisi predstavljaju svojevrsni podijum na kome korisnici mogu iskazati svoju individualnost u pogledu dizajna, ali i marketinški prostor na kome, firme i kompanije, mogu štampati poslovne i druge korisne informacije, što je u slučaju poslovnih objekata.

Tepisi u poslovnom prostoru

U današnje vreme, tepisi su zauzeli značajno mesto u poslovnim prostorima, posebno onim kancelarijskog tipa, gde primena tepiha ima veliku ulogu u zvučnoj izolaciji prostora, ali i zaštiti podne obloge od mehaničkog pritiska kancelarijskih stolova, ali i nezaobilaznog modnog detalja poslovnih dama, štikli.

Sa druge strane, tepisi u poslovnom prostoru svojim dizajnom i bojama savršeno su sredstvo za brendiranje prostora. Neretko možete videti firme kako u svojim objektima, ali često i na poslovnim skupovima, koriste tepihe ili staze u bojama svoje kompanije, štampaju svoj logo i druge korisne korporativne informacije.

Naše iskustvo

Mi smo Promo Logo i već pune dve decenije bavimo se štamparskom industrijom. U svojoj ponudi imamo bogati izbor tepiha za privatne i poslovne objekte, kao i veliko iskustvo u realizaciji projekata i opremanja prostora različitih namena.

Svoje poslovanje zasnivamo na ispunjenju sopstvene vizije, a to je pružanje kvalitetnog proizvoda, tepiha, krajnjem klijentu. Čitav proces započeli smo sa jednom mašinom, da bi danas stigli do toga da naš moderni proizvodni pogon čini više od 20 različitih mašina. Proizvodni proces zasnovan je na primeni savremene digitalne tehnologije, različitih vidova štampe gde je 3D štampa bitan faktor u izradi tepiha za poslovne prostore.

Ukoliko imate potrebu da svoj privatni ili poslovni prostor opremite odgovarajućim tepisima, budite slobodni da nas kontaktirate. Pored konkretnih modela tepiha, staza i prostirki, tu smo, da uz stručne savete dizajnera, napravimo najbolju moguću opciju za vaš prostor.

Složićete se da su tepisi simbol topline, udobnosti, lepote, nežnosti, mira, individualnosti, te nema više prostora za polemiku o nužnosti njihovog postojanja. Oni pružaju ljudima ono što im je dobrim delom potrebno, nije li tako?

Tepih dizajn logo

PROMO LOGO d.o.o.
Bežanijski zimovnik 1a, Novi Beograd
+381 11 29 60 494
+381 11 29 60 887
info@tepihdizajn.rs
www.tepihdizajn.rs