Luksuzni drveni parketi Hakwood

Hakwood je nastao 1979. u Holandiji kao porodični biznis. Pod rukovodstvom preduzetničke porodice Hak, ova kompanija se svake godine unapređuje zahvaljujući posvećenosti svake nove generacije i njihovim jedinstvenim veštinama.

Na čelu sa Markom i Robertom Hakom, ovaj biznis je evoluirao u globalnog lidera u dizajnu i izradi luksuznih drvenih parketa, proizvedenih u Holandiji.

Proces proizvodnje

Prednost Hakwood-a leži u njihovom spajanju tradicionalne tehnike ručnog rada sa najsavremenijim visokotehnološkim mašinama, time stvarajući savršenu kombinaciju zanatskog umeća i preciznosti. Proces proizvodnje je sofisticiran i obuhvata sledeće faze.

Postizanje idealne vlažnosti drveta

Pre same proizvodnje, drvo se suši na holandskom vazduhu kako bi postiglo određenu otpornost na vlagu. Ono se zatim suši u industrijskoj peći na specifičnoj temperaturi, čime se postiže optimalna vlažnost drveta. Ovaj korak pomaže drvetu da odoli promenama temperature i vlažnosti vazduha kroz godišnja doba.

Odabir kvaliteta

Kada mu je sadržaj vlage zadovoljavajuć, drvo se obrađuje na testeri sa okvirom, gde zbog pažljivog sušenja iz mašine izlaze savršeno prave lamelice. Svaka od tih lamelica se temeljno pregleda od strane stručnjaka kako bi se odredio njen kvalitet i osiguralo da najlepša strana bude vidljiva kada se postavi na šperploču.

Laminiranje šperploče i tvrdog drveta

U procesu laminiranja, lamelice svakog kvaliteta se lepe na vodootpornu podlogu od baltičke brezove šperploče koristeći lepak bez formaldehida. Ova kombinacija sušenog tvrdog drveta i brezove šperploče formira osnovnu dasku koja je poznata širom sveta po svojoj izuzetnoj stabilnosti.

Finiš po vašem izboru

Izbor završne obrade Hakwooda, gde se kreativnost susreće sa tehnikom, specijalno je izgrađen kako bi omogućio raznovrsne dezene i teksture kombinovanjem ili preskakanjem faza u proizvodnom procesu, što rezultira širokim spektrom opcija boja i tekstura poput fino rezanog, ručno tesanog i paljenog finiša.

Provera, provera i još provere

Tokom proizvodnog procesa, kontrola kvaliteta je od izuzetne važnosti. Svaka tabla prolazi kroz čak 17 rundi kontrola kvaliteta pre nego što napusti fabriku.

Zanatsko umeće bez premca – Lite kolekcija

Ova kolekcija je idealan izbor kada želite da unesete lepotu i trajnost u svoje projekte bez dugog čekanja na dolazak dasaka, a njeni najnoviji članovi od evropskog hrasta, Allure i Bliss, su neverovatno svestrani.

Allure karakteriše tekstura četkanja, dok Bliss poseduje lepu rezanu teksturu. Ove teksture dodaju dubinu i karakter Lite kolekciji, a vama pružaju razne opcije pri dizajnu enterijera.

Kako do Hakwood parketa u Srbiji?

Magic Floor d.o.o. je ekskluzivni partner kompanije Hakwood za Balkan i nudi širok dijapazon različitih vrsta parketa, masivnih podova i pratećih proizvoda. Tu su i specijalna ulja za održavanje svih vrsta drveta. Njihov cilj je da u domove svojih kupaca unesu „čistu energiju prirode“.

Njihova ponuda uključuje:

  • Dvoslojne podove;
  • Dvokomponentna zaštitna ulja za drvo;
  • Deking od ipe drveta;
  • Izradu po želji mušterije.

U Magic Floor-u možete naći parket koji odgovara vašim specifičnim potrebama i ukusu i biti sigurni da će vam njihov tim izaći u susret po najpovoljnijim uslovima.

Magic Floor logo
MAGIC FLOOR d.o.o.
Vojvode Stepe 270/14, 11000 Beograd, Srbija
T. +381 11 26 64 884
M. +381 63 81 08 330
office@magicfloor.rs
www.magicfloor.rs