Dekorativni podovi od mikrocementa u enterijeru

Podovi su generalno, obloge koje nas, zajedno sa zidovima uvode u neki prostor. Sad, ukoliko su dominantne po boji, dizajnu, materijalu ili su prosto naše omiljene podne obloge, ostaviće veoma snažan utisak na nas.

Poslednjih godina, gotovo pravu revoluciju u smislu estetike, ali i funkcionalnosti, napravili su podovi od mikrocementa. Na te podove, sigurni smo da niste, ukoliko ste imali priliku da budete u kontaktu sa njima, ili nećete ostati imuni, ako vas takav susret tek čeka. A, kada se sretnete sa njima znaćete zašto vam ovo tvrdimo.

Lepota mikrocementa u jednoj boji

Već pri samom prvom kontaktu, shvatićete da je u pitanju podna obloga koja se razlikuje u odnosu na standardne podne obloge, posebno one u stambenim objektima. Mikrocement je smesa tečnog polimera i cementne mešavine. Pa baš i ne zvuči nešto zanimljivo, prolazi vam kroz glavu. I u pravu ste. Delom.

Ono što je zanimljivo jeste da se ovaj pod izliva i predstavlja jednu prostranu, monolitnu celinu, koju kada posmatrate, stičete utisak da se preliva iz prostorije u prostoriju i da nema kraja. Zapravo, ona enterijeru daje prostranost, čak i veću od stvarne.

E sad, zamislite jednu takvu celinu u sivoj boji. Bez obzira da li je u pitanju efekat metala ili efekat betona, ovakav pod pružiće savršenu osnovu, koja će se lako ukopiti sa ostatkom enterijera. I ne samo to. Stvoriće osnovu na kojoj će se kontrastom isticati pojedini delovi nameštaja i inventara u enterijeru.

Iako se u početku koristio isključivo za komercijalne enterijere sa velikom frekvencijom, danas je sve zastupljeniji u rezidencijalnim objektima. Pored sive boje, može se naći u najrazličitijim nijansama, što pruža savršeno uklapanje u različitim enterijerima. Od bež, neutralne boje, preko bele i minimalističkog dizajna, tamnih nijasni crne, plave, antracit kojima se postiže kontrast u enterijeru, do nijanse drveta, dajući prostoru prirodnu nijasu.

Međutim, tu nije kraj. U zavisnosti od potrebe korisnika, moguće je napraviti različite kombinacije boja, nijansi i omogućiti lako uklapanje sa enterijerom.

Unikatan izgled enterijera sa mikrocement podom

Kako se izlivanjem, stvaraju odgovarajuće šare, teško da će se iste takve stvoriti izlivanjem nekog drugog mikrocement poda. Jednostavno rečeno, izborom mikrocement poda, birate pod sa unikatnim, jedinstvenim izgledom, čime, i sam enterijer dodatno dobija notu posebnog i ličnog.

Lepota mikrocementa ogleda se u širokom spektru mogućnosti, kome pored različite palete boja, šara, doprinose i različite teksture i zavšne obrade. Već samim izborom boje, naginjete ka određenom stilu koji će postići najviši krajnji efekat mat, sjajnom, reljefastom ili glatkom završnom strukturom.

Zahvaljujući mogućnosti stvaranja i štampanja individualnih šara, motiva, logoa, pesonalizovanih naziva, mikrocement podovi se danas pored kupatila i kuhinja u kojima su se posebno ugrađivali, sve više koriste u dnevnim sobama, ali i svim drugim prostorijama.

Mikrocement okruženje

Pored mikrocement podova, kompletna transformacija enterijera postiže se „oblačenjem“ prostora u mikrocement. Pitate se šta to tačno znači? To znači da se mikrocement uspešno koristi i kao zidna obloga, ali i za uređenje stepenica, delova nameštaja (kuhinjski sto, kuhinjski šank), za oblaganje umivaonika, kada i sudopera.

Kada pogledate jedno takvo mikrocement okruženje, uverićete se da je to jedna potpuno nova, druga dimenzija prostora, u kome dominira nepregledna lepota.

Sve što niste znali o mikrocementu i njegovom značaju u transformaciji enterijera, a niste imali koga da pitate, sada više ne važi. A znate li zašto? Zato što su tu sada Vujnović enterijeri, firma koja vam može pružiti savet, tehnička i idejna rešenja, koja će vaš prostor učiniti lepšim i boljim mestom za život. Pa, jeste li spremni za jedan lepši pogled na enterijer?