Pločice od vinila ili linoleuma mogu izgledati odlično!

Iako podovi trpe veliki pritisak prilikom hodanja po njima tamo – vamo, oni predstavljaju veliki deo dizajna sobe. U stvari, pod je najveći pojedinačni element dizajna jedne sobe, jer obuhvata ceo prostor. Promenom poda osvežićete Vaš prostor. Sa malim ulaganjima možete odabrati boju iz spektra boja podova, tekstura, materijala i dizajna. Međutim, ukoliko je Vaš budžet ograničen, trebali bi ste pogledati stare vinil i linoleum lepljive pločice. Na pojedinim slikama su prikazani najinspirativniji prostori koji koriste jeftine vinil pločice na kreativan i moderan način.

Linoleum i vinil ploče današnjice

Danas linoleum i vinil pločice dolaze u modernijim bojama i šarama, a ljudi pronalaze kreativne načine da iskoriste klasične crno-bele, kao i miks pločica različitih tekstura, da bi dobili jedinstveni izgled.

Mirth Studio

Lider u svetu dizajna pločica je Mirth Studio, koji nudi odličan izbor pločica koji zaddovoljava i najprobirljivije.  Kreiranje slučajnog uzorka u svojoj omiljenoj kombinacii boja, predtavlja pravu relaksirajuću terapiju i odličan način da se doda boja inače neutralnoj prostoiji, kao što je na primer – kuhinja.

Postićićete vrlo interesantan efekat ako idete sa jednom bojom u dva tona. Postoji dosta opcija kako osvežiti klasičan crno – beli izgled pločica. Malim izmenama u nijansiranju i sjaju površine pločica, uvešćete retro stil, koji je bezvremenski.

Kreativne ideje

Ukoliko ste u potrazi za nečim što će Vas otgnuti od klasičnog, ima mnogo kreativnih ideja. Na primer, tu su prugaste pločice, koje daju drugu dimenziju kuhinji, izdužujući je. Ili, razni geometrijski oblici crno belih pločica podićiće atmosferu u prostoriji na zadovojstvo svih ukućana.

Ukoliko preferirate grafički i moderniji izgled prostora, onda su svakako za Vas 3D pločice dizajnirane od strane Tom Newman of Newman & Wolen Design. Raznim optičkim iluzijama daćete jak akcenat na podu, koji neće ostati neprimećen, a ni gosti neće ostati ravnodušni!