Električno podno grejanje – Raskoš koji i vi zaslužujete

Zamislite izlazite iz kade, hladno je jutro, nogom stajete na pločice zagrejane na 25ºC. Zamislite da hodate bosi po Vašem zagrejanom podu u kuhinji dok napolju pada sneg ili Vaše dete sedi i igra se na kamenom podu u dnevnom boravku.

ROVEX INŽENJERING pruža mogućnost jednostavnog i komfornog sistema grejanja Vašeg doma uz pomoć najnovije tehnologije podnog grejanja.

EKONOMIJA NA STRANI PODNOG GREJANJA

Podno grejanje je najekonomičniji vid grejanja, jer se kompletan proces odvija na veoma niskoj temperaturi. Pod se greje na temperaturi od 21 do 24ºC. Veoma velika grejna površina obezbeđuje ravnomernu raspodelu temperature od poda ka plafonu. Sistem podnog grejanja obezbeđuje najoptimalnije grejanje prilagođeno ljudskom organizmu. Instalacija električnog podnog grejanja ne zahteva gotovo nikakve promene u konstrukciji poda.

Rovex inženjering doo - komplet za postavku sistema podnog grejanja
Rovex inženjering doo – komplet za postavku sistema podnog grejanja

Električno podno grejanje cena

Cena instalacije električnog podnog grejanja zavisi od veličine prostora koji se greje, a kao primer možemo navesti da instalacija električnog podnog grejanja u prostoriji od 20 m2 zahteva 2 kW instalirane snage i cena kompletne instalacije sa uključenom montažom i PDV-om iznosi okvirno oko 24 EUR/m2.

Električno podno grejanje potpuno je sigurno sa stanovništa eksploatacije, ne zahteva nikakvo održavanje, a u slučaju eventualnog kvara zahteva minimalne zahvate na podu, za razliku od vodenog podnog grejanja.

INSTALACIJA PODNOG GREJANJA JE BRZA I JEDNOSTAVNA

Instalacija električnog podnog grejanja je brza, jednostavna i sigurna. Električni provodnici su zaštićeni omotačem (plaštom) koji je uzemljen i bilo kakvo oštećenje prouzrokuje prekid napajanja. Elektromagnetna zračenja su svedena na minimum i gotovo da ih nema.

Prostorije u kojima se stalno boravi najefikasnije je grejati sistemom podnog grejanja koje ima mogućnost akumulacije. Za ovakve prostore preporučujemo kablove tipa VCD sa jednim hladnim krajem. Grejni kablovi postavljaju se u košuljicu, direktno iznad sloja
izolacionog materijala kao što je prikazano na slici 03.

Prostorije koje koristite po potrebi kao što su kupatila i kuhinje najefikasnije je grejati sistemima brzog podnog grejanja. Grejne mreže napravljene su od posebno konstrusanih grejnih kablova veoma malog preseka. Grejne mreže postavljaju se direktno u lepak ispod pločica ili kamenih obloga. (slika 02.)

Električno podno grejanje izrađuje se od najkvalitetnijih materijala, bez pokretnih delova i uz tehnologiju elektronskih termostata, sistem ne zahteva nikakvo održavanje tokom eksploatacije. Garancija proizvođača je 20 godina, a životni vek preko 30 godina. Nova generacija WiFi termostata omogućava da sistemom grejanja upravljamo ma gde se nalazili. Pravilnim korišćenjem WiFi termostata možete da uštedite i do 50% električne energije.

Iskustvo od 20 godina je garancija kvaliteta, sigurnosti i pouzdanosti sistema podnog grejanja ROVEX INŽENJERINGA.

Rovex logo

ROVEX INŽENJERING d.o.o.
Bulevar Crvene Armije 11b/lok, 11070 Beograd
T. +381 11 311 52 08
prodaja@rovex.co.rs
www.rovex.rs