PODOVI – Ključ u ruke. Kako?

Jedna od dominantnih stvari, kada uđete u neki prostor je pod. Nije li tako? Pod je celina koja vas uvodi u neki enterijer i što je on efektniji i prvi utisak enterijera je lepši. Međutim, pored estetike, poznato je da je funkcionalnost podne obloge od ključnog značaja za funkcionalnost same prostorije.

Pored osnovnih karakteristika poda, a to su čvrstoća i otpornost na svakodnevno korišćenje, način i zahtevnost u održavanju, veoma bitan detalj jeste i težina njegove ugradnje. Dok su neki jednostavni za postavku, drugi traže znanje, iskustvo i profesionalan pristup. Jer, složićete se, podna obloga može biti savršena i funkcionalno i estetski, međutim džaba je ukoliko se pogrešno ugradi. Stoga, kada izaberete određenu podnu oblogu, vodite računa ko će vam je postaviti.

Podovi i profesionalna ugradnja

Iako svaki pod zahteva da se prema njemu ophodite sa pažnjom i znanjem, postoje neke podne obloge gde je stručnost u smislu ugradnje od presudnog značaja. Neki od njih su: parket, laminat, deking, vinil, LVT, veštačka trava, tekstilne ploče, koji ne trpe „ni milimetar“ pogrešne postavke. Jer, upravo taj milimetar može da uruši sve ono što je stvarano od izbora sirovine, preko tehnologije izrade, do finalnog proizvoda koji se nalazi na vašem podu. Ove podne obloge ne trpe greške. I to imajte u vidu, ukoliko se odlučite za njih.

Ako birate parket

Eto npr. parket. To je jedna tradicionalna, prirodna, drvena podna obloga koja pruža lepotu i ugodnost životnog prostora na duge staze. Sa druge strane, parket je skupa podna obloga, u smislu prodajne cene, ali i održavanja. A, najskuplji je ukoliko se pogrešno ugradi. Sa druge strane, laminat je finansijski prihvatljivija varijanta drvenog poda, koja daje sve uslove da uživate u njemu. Ali, pogađate. Ukoliko se pogrešno postavi, može biti najlošija podna obloga koja škripi, pomera se, bučna je i sl.

Za razliku od prethodna dva drvena poda koji se ugrađuju u enterijeru, deking je drveni pod za spoljašnju sredinu. Pored redovnog održavanja, deking mora postaviti profesionalac, jer u protivnom nikakvo održavanje mu neće pomoći. Pod uticajem spoljašnjih, vremenskih faktora propašće brže nego što je postavljen.

Vinil i LVT podne obloge

Vinil i LVT podne obloge se javljaju u vidu rolni, ploča ili daski. Iako je često u pitanju klik sistem i brzo možete kliknuti kako da ga postavite. Ako pogrešite, kliknuće vam po čepu i to dubinski. Stoga ne igrajte se majstora, nego prepustite ljudima koji su vični i stručni u tome.

A, kada je veštačka trava u pitanju, tu ste nas čekali. Budući da „nije živa“, mišljenja ste da kod postavke ove vrste trave nema neke velike mudrosti. Nema mudrosti sa njom, ali ima sa podlogom na koju se postavlja. Drugim rečima, da ne biste imali mešavinu prave i veštačke trave, odnosno, bolje rečeno korova i veštačke trave, vodite računa o podlozi i pravilno je pripremite. Angažujte profesionalca i budite mirni. U protivnom, umesto jedne i trajne ugradnje, ako posao ne obavite kako Bog zapoveda, ugrađivaćete više puta tu istu, a ako je oštetite, moraćete kupiti drugu veštačku travu. Što bi se reklo, veća dara, nego mera.

Suma sumarum, ako već hoćete da se igrate, igrajte na sigurno. Na funkcionalnost i lepotu podnih obloga i komfor životnog ili radnog prostora.

Sistem ključ u ruke u službi podne obloge

Svima nam je poznat sistem ključ u ruke u smislu izgradnje objekta. I možemo se složiti da je to jedan poželjan i zahvalan sistem koji se bavi obradom svih ključnih stvari kada je podizanje objekta u pitanju. Međutim, isti sistem poznat je i kada su podovi u pitanju. Pitate se šta tačno on predstavlja?

Kada su podovi u pitanju sistem ključ u ruke daje mogućnost da sve obavite na jednom mestu. To znači da u jednom prodajnom salonu možete pronaći sve, od odgovarajuće podne obloge, preko transporta do profesionalne ugradnje. Pa gde to ima, vrzma vam se po glavi? Pa ima. Evo baš u Prunus-u .

Prunus je jedna ozbiljna, porodična priča, a kada je porodica u pitanju, jasno vam je da je u pitanju i jedna domaćinska priča, gde takav domaćinski pristup imaju prema svojim klijentima. Ne samo da nude kompletnu uslugu, tu su da vas tehnički i savetodavno podrže i doprinesu da se u svom domu osećate sigurno.

Sve više nam se sviđa ovaj sistem ključ u ruke. Koristan je, siguran, a i ne košta više nego da sve usluge tražite ponaosob. Naprotiv. Tim Prunus-a, pružiće Vam takvu ponudu koja će biti u službi vašeg budžeta. Pa šta čekate? Ako vam je potreban pod, požurite, zima kuca na vrata.

Prethodni tekstDekorativni podovi od mikrocementa u enterijeru
Sledeći tekstBjelin proširuje svoje prisustvo u SAD-u kroz partnerstvo sa Spartansom