Vesti Trg republike od 1. septembra u novom ruhu

Trg republike od 1. septembra u novom ruhu

Trg republike
Trg republike, radovi

Trg republike uskoro će prezentovati svoj novi izgled jer kako je izjavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prilikom obilaska radova, rekonstrukcija ovog dela Beograda je u završnoj fazi i u potpunosti će biti završena 1. septembra ove godine.

– Prezadovoljan sam tempom radova – rekao je tom prilikom Vesić i dodao da su pešačke zone potpuno završene, da se završava postavljanje kontaktne mreže, te da je ostalo da se uradi još oko 700 metara kvadratnih kocki na ulicama i da se postave klupe.

Ovaj gradski funkcioner je dodao da su postavljene čašice za potapajuće stubiće koji će biti najmoderniji, sa kamerama, da je urađena potpuno nova rasveta i očišćen postament spomenika knezu Mihailu, a da će kasnije biti očišćen i sam spomenik.

Što se tiče izgleda Trga Republike, njegova rekonstrukcija, kako je Vesić najavio, biti potpuno završena do 1. septembra.

– Na ovaj način Trg republike, od kada je formiran u drugoj polovini 19. veka, dobio je konačno svoju fizionomiju i to je urađeno na osnovu projekta koji je Grad Beograd raspisao 2015. godine. Tada je usvojeno pobedničko rešenje i ono je sprovedeno u potpunosti, nikakavih promena nije bilo – objasnio je Vesić.

Vesić je podsetio da je to centralni trg u Beogradu i istakao da su za njegovu rekonstrukciju korišćeni najbolji materijali. Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić je rekao da će režim saobraćaja nakon rekonstrukcije Trga republike ostati isti, kao što je i planirano. Kako je objasnio, motorna vozila će ići istim režimom kao ranije, a trolejbusi takođe istim režimom sve do izgradnje okretnice u Dunavskoj ulici na Dorćolu.

Izvor:blic.rs