Trg republike od 1. septembra u novom ruhu

Trg republike

Trg republike uskoro će prezentovati svoj novi izgled jer kako je izjavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prilikom obilaska radova, rekonstrukcija ovog dela Beograda je u završnoj fazi i u potpunosti će biti završena 1. septembra ove godine.

– Prezadovoljan sam tempom radova – rekao je tom prilikom Vesić i dodao da su pešačke zone potpuno završene, da se završava postavljanje kontaktne mreže, te da je ostalo da se uradi još oko 700 metara kvadratnih kocki na ulicama i da se postave klupe.

Ovaj gradski funkcioner je dodao da su postavljene čašice za potapajuće stubiće koji će biti najmoderniji, sa kamerama, da je urađena potpuno nova rasveta i očišćen postament spomenika knezu Mihailu, a da će kasnije biti očišćen i sam spomenik.

Što se tiče izgleda Trga Republike, njegova rekonstrukcija, kako je Vesić najavio, biti potpuno završena do 1. septembra.

– Na ovaj način Trg republike, od kada je formiran u drugoj polovini 19. veka, dobio je konačno svoju fizionomiju i to je urađeno na osnovu projekta koji je Grad Beograd raspisao 2015. godine. Tada je usvojeno pobedničko rešenje i ono je sprovedeno u potpunosti, nikakavih promena nije bilo – objasnio je Vesić.

Vesić je podsetio da je to centralni trg u Beogradu i istakao da su za njegovu rekonstrukciju korišćeni najbolji materijali. Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić je rekao da će režim saobraćaja nakon rekonstrukcije Trga republike ostati isti, kao što je i planirano. Kako je objasnio, motorna vozila će ići istim režimom kao ranije, a trolejbusi takođe istim režimom sve do izgradnje okretnice u Dunavskoj ulici na Dorćolu.

Izvor:blic.rs

Prethodni tekstOnda kada je pešački most i arhitektonska atrakcija
Sledeći tekstPrivremeno rešenje za paviljon Notre-Dama