PVC i linoleum Susret Marmoleuma i Mendinija

Susret Marmoleuma i Mendinija

Susret Marmoleuma i Mendinija

U bliskoj saradnji italijanskog arhitekte Alesandro Mendini-ja, FORBO je izradio šest inovativnih podnih dizajna, a svaki je na raspolaganju u raznobojnim panelima izrađenim sa naprednom tehnologijom Akvajet.

U susretu Marmoleuma sa Mendinijem, nastale su tri kombinacije koje su predstavljene u hrabroj i prigušenoj kombinaciji boja. Vaš pod dobija jedinstveni izgled sa ovim šarenim Mendini dizajnom.

Marmoleum

Marmoleum je prirodni pod napravljen od 97 odsto prirodnih sirovina, od kojih 70 odsto su obnovljive, a 43 odsto je od recikliranog materijala. Ključne sirovine u njegovoj  proizvodnju uključuju laneno ulje, koje dolazi iz lana biljnog semena, brašna od drveta kao otpad i useva čija vlakna obezbeđuju materijal za membrane.

Sa svojim prirodnim sastojcima, Marmoleum parket je gotovo kao podna obloga sa hranljivim materijama. Proces pravljenja Marmoleuma se ne razlikuje od na primer, pečene pite od jabuka. Ono što je spedifično za Marmoleum je to da je u potpunosti izrađen od sirovina dobijenih iz prirodnih staništa gde rastu i obnovljaju se, često u samo 12 meseci. Juta i lan su godišnji usevi koji se mogu brati kao pšenica ili kukuruz. Izdvajanje smole je kontinuirani proces, dok drvo brašno i otpadni materijal iz drvne industrije, dolaze iz industrijskih šuma Evrope, dok je krečnjak dostupan u izobilju.

Marmoleum je prirodni sastojak kombinacija koje stvaraju krajnji proizvod. Nema aditiva kako bi izgledao bolje, nema suplemenata koje bi poboljšale zeleni profil, niti veštačke sastojke za poboljšanje stabilnosti ili fleksibilnost.

Mendini – Plato dizajn

Dostupan je u jarkim bojenim verzijama i kombinuje osam boja i jednu osnovnu, kao mekšu nijansu. Dizajn odražava principe pointilizma, odnosno, neoimpresionizma, u kojima se kratkim potezima četkice ostavljaju tačke, u ovom slučaju kvadratići, koji se oblažu na različite načine.

Mendini – Prust dizajn

Pokreti četkice su jasno vidljivi u ovom podnom dizajnu, uvećana do veličine od oko 50 cm. Prust kombinuje sedam boja. Kao i kod svih Medini podova, paneli se mogu povezati kako bi se prekrio čitav pod, od zida do zida. Takođe je moguće postaviti ploču kao da je tepih, stvarajući jak akcenat u odnosu na jedinstvene oblasti Marmoleuma.

Mendini dizajn jarkih boja

Mendini-Harlekino dizajn

Ovaj dizajn je svetla, šarena verzija, dok mekša verzija ima više klasičniji izgled, koji se lepo kombinuje sa mermernim strukturama. Harlekino se sastoji od sedam boja. Boja linije definišu oblikdijamanta  koji se ponavlja oko ivice sobe.

Harlekino dizajn

Prethodni tekstPriča o dizajnu tepiha
Sledeći tekstANTAS LINE d.o.o. – Ecotile – svetski broj 1 proizvođač interlocking podnih ploča