Proglašena arhitektonska fotografija za 2017.

Ne tražite dalje! Ovaj snimak dramatično osvijetljenog bazena uhvaćen u jednoj slici, koju je pokrenuo Terrence Zhang, proglašen je arhitektonskom fotografijom godine.

Fotograf iz Šangaja, Zhang, proglašen je pobednikom na ovogodišnjoj nagradi Arcaid Images Architectural Photographi tokom Svetskog arhitektonskog festivala u Berlinu prošle sedmice. Nagrađen je naslovom za gotovo simetričnu sliku, koja pokazuje snop svetlost kroz niz eliptičnih prozora postavljenih u bure-svodni tavan bazena.

Foto: www.dezeen.com

Bazen se nalazi u okviru novog kampusa dizajniranog za Tianjin univerzitet od strane kineskog studija Atelier Li Ksinggang. Bazen je bio jedna od tri slike koje je Zhang ušao u uži izbor za ovogodišnje nagrade, uključujući snimak gimnazije unutar iste zgrade.

Treća slika snimila je pogled iz Muzeja folklorne umetnosti Kengo Kume. Pobednički opus je najavljen tokom svečane večera održane poslednjeg dana Svetskog arhitektonskog festivala 2017, koji se održao u Berlinu od 15. do 17. novembra 2017. godine.

Preuzeto sa stranice: www.grenef.com

Prethodni tekstPodovi u hotelima – Osećaj pod nogama sa PET ZVEZDICA
Sledeći tekstTepisi „DE VALK“ – Saveti za održavanje tepiha!