Beton u malo drugačijem ruhu

Beton, dizajn

Beton je taj koji praktično čini naše gradove i drži ih uvezanim u celinu. Od izgradnje puteva, preko mostova, ivičnjaka, sve to samih zgrada, beton je simbol urbanog i utkan je praktično u sve pore izgrađene sredine. Prisutan je u građevinarstvu jako dugo, ali u poslednjih nekoliko decenija njegova proizvodnja nadmašuje sve druge materijale i širom celog sveta prednjači pre i jednog drugog materijala u količini proizvodnje i upotrebe. Uporedo sa tim razvijaju se i njegove performanse, karakteristike i svojstva, a opet uporedo sa tim i njegova izvedba dobija posve nove dimenzije. Zapravo, od betona i njegovih varijanti danas može da se napravi gotovo sve, od nameštaja do objekta. Bez obzira na to, možda vam ne bi palo na pamet da lepotu potražite u matematičkim proporcijama nežnih i fluidnih formi betona.

beton
Beton

Ipak, Saif Faisal je uradio upravo to, i na taj način kreirao svoju kolekciju aksesoara. Poetska i versatilna, kolekcija sadrži Extrude organizaotre radnog stola i Fibonacci poslužavnike, koji vam mogu dobro doći gde god da ih postavite.

Mehurići vazduha su namerno dodati tokom mešanja agregata i sipanja, kako bi se akcentovao karakter ovog inače neprovidnog materijala. Sama aplikacija betona specijalno je razvijena za visoki snagu i gusitnu, kako bi se kreirala veoma tanka, a istovremeno snažna struktura.

Izvor:luxlife

Prethodni tekstAkropolj ponovo na raspolaganju posetiocima
Sledeći tekstI Buddha-Bar je izabrao Rubio Monocoat proizvode