Melanija Pavlović, generalna direktorka Baumit Serbia – Planiramo velike investicije

Za kompaniju Baumit, koja se bavi proizvodnjom građevinskih materijala, 2016. godina je bila više nego uspešna. Kompanija je zabeležila veliki rast i nakon nekoliko ne baš lakih godina, koje su pratile mnogobrojne promene, uspeli su da povećaju produktivnost, kompletiraju odličan tim vrhunskih profesionalaca, povećaju plasman robe u Srbiji i na tržištima regiona…

– U 2017. godinu ulazimo sa odličnim rezultatima, planiramo rast, investicije i dalje širenje – kaže za eKapiju Melanija Pavlović, generalna direktorka Baumit Serbia.
Baumit na tržište plasira proizvode iz palete brendova baumit i kema. Inače, Baumit Serbia je u postupku integracije u Schmid Industrieholding GmbH Grupu.

eKapija: Kako biste procenili sadašnju situaciju u građevinskoj industriji?

– Ako pogledamo nekoliko godina unazad, nekako smo stajali u mestu. Čekalo se da neki projekti o kojima se pričalo konačno krenu u realizaciju, a to se nije dešavalo. Situacija je počela da se popravlja tokom 2015. godine i možemo reći da su i Beograd i Srbija opet postali veliko gradilište. Raduje me što se situacija podjednako popravila i u stanogradnji i u izgradnji komercijalno poslovnih i industrijskih objekata. Imamo Beograd na vodi, mnogobrojne izraelske investicije, kineske investicije… Stabilna situacija na tržištu se odražava i poverenjem investitora i njihovom odlukom da investiraju u Srbiju i budu prisutni. Odnos objekata staro-novo je i dalje na strani starih objekata i kod nas i u svetu. Osim izgradnje novih objekata, krenula je rekonstrukcija i brojnih starih objekata, kao i sanacija i revitalizacija fasada. Biće posla i za proizvođače građevinskih materijala i za izvođače radova i za građevinsku operativu i sve one koji su neposredno ili posredno povezani sa izgradnjom.

Na termoizolacione ploče nanosimo lepak Baumit StarContact
Foto: KEMA – Lepljenje keramičkih obloga i obloga od kamena

eKapija: U izgradnji kojih objekata učestvuje Baumit?

– Izuzetno smo ponosni da su naši materijali već ugrađeni ili su u tenderskoj proceduri na mnogobrojnim objektima u Beogradu i Srbiji. Naše sistemsko rešenje poda je primenjeno prilikom izrade industrijskog podnog sistema tržnog centra koji IKEA trenutno gradi u Beogradu. Korišćen je kemin proizvod Tal M Synt 2. Naši materijali se ugrađuju na projektu hotela i šoping centra Rajićeva. Naš reparaturni malter Beton protekt RT je primenjen prilikom konstruktivne sanacije zidova na Muzeju savremene umetnosti u Beogradu. Baumit učestvuje u projektu rekonstrukcije i obnove fasada škola u Srbiji finansiranog iz fonda KfW Banke, kao i obnovi i revitalizaciji fasada u Beogradu.

eKapija: Koji proizvodi iz vaše palete su najtraženiji?

– Baumit PRO termoizolacioni fasadni sistem – ispitani fasadni sistem, dolazi u dve verzije: 1. PRO EPS-F sistem sa fasadnim stiroporom. 2. PRO Mineral sistem sa pločama od kamene vune. Primenjiv je na sve nosive podloge, osigurava trajnu izolaciju i zaštitu. Baumit Star termoizolacioni fasadni sistem se na području spoljne izolacije građevinskih objekata dokazuje već 30 godina. Novi Baumit Nanopor s fotokatalitičkim svojstvom Snaga svetla i novi fotokatalizator daju Nanopor Top fasadi još efikasnija svojstva samočišćenja za brilijantno sjajnu i dugotrajno čistu fasadu.

Baumit open plus je termoizolacioni sistem budućnosti i kombinuje najbolja svojstva fasadnih sistema: optimizovanu paropropusnost (diše kao cigla!), 20% bolju toplotnu izolaciju, zvučnu izolaciju i inovativni način ugradnje. Naročito smo ponosni na brzovezujuće i brzosušeće cementno vezivo namnjeno izradi brzosušećih cementnih estriha Baumit Estrich Binder Speed.

Kema je u sastavu Baumit Serbia od 2013. godine.
Baumit Serbia

Iz keminog programa tržištu su poznati posipi, epoksidni i cementni podni sistemi. Ferobeton je kemin, kao i velika paleta lepkova za polaganje keramičkih pločica i kamena, mase za fugovanje, podlivanje. Linija proizvoda Betonprotekt namenjena je rekonstrukciji, sanaciji i zaštiti betonskih konstrukcija i površina.

eKapija: Kakvi su rezultati vaše fabrike u Aranđelovcu?

– Za kompaniju Baumit Serbia 2016. godina je bila izuzetno uspešna samim tim je uposlenost kapaciteta fabrike bila maksimalna. Kao i svaki direktor koji brani interese svoje kompanije, pokušavam dati diplomatske odgovore ne otkrivajući sve naše planove. Konkurencija je ozbiljna na tržištu Srbije i to me raduje, jer ako nemate ozbiljnu konkurenciju ne možete imati ni ozbiljnu tržišnu utakmicu i ne možete pokazati koliko vredite.

www.baumit.com

Baumit Serbia d.o.o.
A. Smederevski put 25k, 11130 Beograd, Srbija
T. +381 (0) 11 347 50 79
F. +381 (0) 11 347 47 95
W. www.baumit.rs

Izvor: www.ekapija.com

Prethodni tekstZadivljujuće ideje drvenih podova
Sledeći tekstHolanđani (opet) podigli gradnju biciklističke staze na viši nivo
Marka Baumit je danas prisutna u svesti građevinara i razvila se u jednu od najpoznatijih marki građevinskog materijala. Jasni ciljevi u poslovanju doveli su Baumit od pionira u građevinarstvu do broja 1 u Austriji i visoko pozicionirane marke u svakoj zemlji gde posluje. U Srbiji Baumit posluje od 2002. godine sa sedištem u Beogradu.