Otirači ispred ulaznih vrata stana ili kuće

Otirači su jedan od nužnih, korisnih predmeta, kojima dizajn varira u oblicima. Svoju kreativnost, stil, duhovitost, i te kako možete ispoljiti sa otiračem. Postoje različite vrste otirača u zavisnosti od materijala od kog su napravljeni. Svi imaju istu ulogu, a to je da vaš dm učine čistijim i antibakterijskim, koliko je to moguċe.

Otirači od drveta

Otirači od drveta su veoma dekorativni, a kada se slažu u nijansi sa ulaznim vratima, stvaraju harmoničnu sliku ulaza u kuću ili stan. Moguċnosti slaganja drvenih dasaka su raznolike. Ovakav otirač možete napravite i sami.

Otirači od kamena

Otirači od kamena su vrlo neobični u estetskom pogledu. Najverovatnije nisu u potpunosti praktični ispred ulaznih vrata, ali su vrlo korisni sa unutrašnje strane, kod podnog grejanja jer su onda i oni topli, a time je komfor boravka na znatno veċem nivou.

Otirači sa četkama

Otirači sa četkama su posebno korisni u periodu godine kada napolju ima najviše prašine, blata itd. Primenom ovakvih otirača jedino možete održati svoj dom što je moguće više čistim. Četke mogu  biti napravljene od drveta ili metala.

Interesantni otirači

Neobični otirači ispred stanova i kuċa daju osobenu crtu onoga koji živi tu. Najviše su kreativi i duhoviti. Mogu biti odraz godišnjeg doba, ili biti tematski, prikazivati praznike, ili pak, samo multifunkcionalni. Materijali od kojih su napravljeni otirači su nesvakidašnjeg i veselog dizajna. Za njihov izbor presudan je izgled i poruka koju šalju. Česti su oni sa natpisima koji teraju u smeh. Takođe postoje i oni koji svetle kada neko stane na njih. Otirač kao kućna vaga, što je krajnje maštovita ideja. Sasvim običan otirač sa neobičnim dizajnom postaje veoma poželjan dekorativni element ispred vrata za svako doba godine.