Ove sedmice Pekinški aerodrom Zahe Hadid na probi kao najveći na svetu

Aerodrom u Pekingu

Ove sedmice, prema najavama, biće obavljeni prvi probni letovi na novom međunarodnom aerodromu u Pekingu. Ako se ranije prognoze ostvare „Beijing Daxing International Airport“ biće najveći aerodrom na svetu. Probni letovi neće biti klasično komercijalni i očekuje se da traju oko sat vremena.

Avioni kompanija Air China, China Eastern Airlines, China Southern Airlines i Xiamen Airlines sleteće na aerodrom u u toku današnjeg dana.

Kako prenosi „Beijing Youth Daily“, četiri piste ovog aerodroma prošle nedelje prošle su inspekcijsku kontrolu. List navodi i da svi građevinski i tehničko-infrastrukturni radovi idu po planu. Avio-kompanije China Southern Airlines i China Eastern Airlines korističe ovaj aerodrom kao svoju bazu odmah po njegovom otvaranju.

Terminal koji je dizajnirala pokojna Zaha Hadid zauzimaće 700.000 kvadratnih metara i biće podeljen na deo za domaće i međunarodne letove. Fotografije aerodroma možete pogledati ovde.

Površinski, biće to najveći aerodrom na svetu i prostiraće se na 700.000 kvadrata, a očekuje se da će svi radovi biti privedeni kraju do 30. juna, a otvaranje je u planu 30. septembra.

Već 2021. godine trebao bi da ovu vazdušnu luku koristi 45 miliona putnika, a do 2025. i čitavih 72 miliona.

Prethodni tekstProfesionalno – od strane stručnih lica ADITIV BALKAN doo
Sledeći tekstSavremen pristup podovima – BIMECO