Najavljeni radovi koji će povezivati Novi Beograd i Adu Ciganliju

Ada Ciganlija, Beograd

U Beogradu radovi ne jenjavaju, pa je tako najavljeno da bi krajem sledeće godine trebalo da počnu radovi na izgradnji pešačko-biciklističkog mosta koji će povezivati Novi Beograd i Adu Ciganliju.

Ovaj most će, prema rečima glavnog gradskog urbaniste Marka Stojčića, biti dug oko 500 metara i predstavljaće kombinaciju čelične i armirano-betonske konstrukcije. Inače, idejno rešenje novog mosta potpisala je Služba glavnog urbaniste, a plan detaljne regulacije za taj projekat je u izradi.

Stojčić je za Tanjug izjavio da će na kraju Ulice omladinskih brigada, a pre početka novog mosta, biti izgrađena podzemno-nadzemna garaža sa 300 parking mesta kako za građane koji tu žive, tako i za buduće posetioce Ade Ciganlije.

„Zemunci i Novobeograđani neće imati potrebu da idu automobilom ili javnim gradskim prevozom do Ade Ciganlije, već će ovo biti jednostavniji i prirodniji način da dođu do poznatog beogradskog izletišta“, rekao je Stojčić.

Stojčić je dodao da je analizu za ovu lokaciju radio Saobraćajni institut CIP, te da je potvrđeno da je to najbolja lokacija za pešačko-biciklističku vezu sa Adom Ciganlijom.

Izvor: Tanjug

Prethodni tekstTrendovi u uređenju kupatila
Sledeći tekstSika Webinar: Krovni sistemi – tehnička rešenja i inovativnost