Tigar sportski tereni

Šta je to dobar sportski teren?

Dobar teren mora biti u funkciji sportista i rekreativaca, koji nastojeći da ostvaruju svoje rekorde, angažuju sve svoje sposobnosti. Zato je neophodno umanjiti svaki rizik od povrede i stvoriti optimalne uslove za bezbedna i uspešna sportska takmičenja i rekreaciju. To podrazumeva visoko bezbedan teren, u skladu sa strogim standardima svetskih federacija sportova, koji uz to mora biti vizuelno dopadljiv, funkcionalan i lak za održavanje.

Standardi

Tigar izrađuje gumene podloge za otvorene i zatvorene sportske terene i atletske staze, u saradnji sa švajcarskom kompanijom BASF, za izradu profesionalnih sportskih površina. BASF poseduje sertifikate EN ISO 9001 i 14001, svih internacionalnih standarda za kvalitet i sigurnost. CONIPUR i CONICA sportske podloge atestirane su od strane raznih svetskih federacija: IAAF, FIBA, IHF i ITF, DIN, ASTM i CEN.

OTVORENI SPORTSKI TERENI

Kada su u pitanju otvoreni tereni, moguće je postavljati potpuno nove, ali i obnavljati postojeće terene. Specijalnom mašinom se naliva gumeni granulat, koji se posle toga mašinski farba u željenu boju i na kraju kada bude suv, teren se obeležava. Za izradu terena potrebna je specijalna mašina, slična onoj za asfalt, širine 3m, i nju radnici Tigra dopremaju na mesto postavke. Za obnavljanje sportskih površina na otvorenom, sa ekonomskog i ekološkog stanovišta, najbolji način održavanja postojećih sportskih objekata postiže se postavljanjem terena od gumenog reciklata. Time se dobijaju višefunkcionalni sportski sistemi, trim i atletske staze atestirane prema IAAF standardima. Na ovaj način se postiže neophodno umanjenje rizika od povreda i stvaraju optimalni uslovi za bezbedna i uspešna sportska takmičenja.

ZATVORENI SPORTSKI TERENI

Kod zatvorenih terena, je takođe moguće postavljati nove ali i obnoviti bilo koje vrste obloga sportskih hala: sportski objekti, gimnastičke sale, školske fiskulturne sale i višenamenske sale. Svaka vrsta poda postojeće sportske hale može biti pretvorena u novu atraktivnu i visokofunkcionalnu površinu. Materijal koji se koristi za izgradnju novog zatvorenog terena je gumeni reciklat kao prvi sloj, onda drugi – zaštitni sloj (poliuretan) i na kraju Conica boja kako bi teren bio estetski uklopljen. Već napravljen teren se može na ekonomičan način reparirati, promeniti boja, obnoviti površina ili izvršiti njeno ponovno postavljanje. Stabilnost boje je garantovana i površine je veoma lako održavati.

Tigar Trade d.o.o.

 

Prethodni tekstUređenje dečijih igrališta
Sledeći tekstTigrolux samorazlivajući pod