Teme: Tigar Trade d.o.o.

Reciklirana guma

Gumena mata za oblaganje enterijera

Tigar gumena mata napravljena od gumenog reciklata je podna obloga namenjena uređenju enterijera - predodređena je za unutrašnja oblaganja prostorija. Idealna je za dečje kutke, igraonice, obdaništa, škole, poslovne prostore. Ima širok spektar primene od podloge za zatvorene sportske terene, kao zamena za linoleum i tradicionalne fabričke i magacinske podove, do podova u domaćinstvima. Gumena mata (debljine od 2 do 15 mm) se postavlja tako što se lepi neposredno na betonski pod, uz nanošenje sredstva za popunjavanje pora, a zatim i nanos završnog sloja. Time podloga ostaje meka i komforna za hodanje i sportske aktivnosti.

Šahtovi od reciklirane gume

Ekološki šahtovi od reciklirane gume

Kompanija "Tigar" iz Pirota počela je proizvodnju ekoloških poklopaca za šahtove za domaće tržište, izrađene od recillirane gume. Višestruka korist, jeftiniji, ekološki i "bezbedniji" za prolaznike i automobile jer su manje zanimljivi lopovima.

Tigar - samorazlivajući pod

Tigrolux samorazlivajući pod

Fabrika hemijskih proizvoda kompanije Tigar je razvila proizvod za izradu kvalitetnih industrijskih podloga, Tigrolux, elastični premaz koji prostoru daje lakoću održavanja, bezbednost, kvalitet i postojanost. U pitanju je monolitni, elastični premaz izuzetne čvrstoće i otpornosti na vodu, abraziju, hemikalije, grebanje i habanje, zdravstveno je neškodljiv i ispunjava zahteve HACCP standarda. Idealan je za bolnice, hale, prehrambenu industriju, magacine, škole i sve ostale prostore koji zahtevaju izuzetnu čistoću i lako održavanje. Sastoji se od tri sistema premaza: Tigrolux poliuretanski prajmer, Tigrolux samorazlivajući poliuretanski pod, Tigrolux završni poliuretanski pod.

Otvoreni sportski tereni

Tigar sportski tereni

Dobar teren mora biti u funkciji sportista i rekreativaca, koji će umanjiti svaki rizik od povrede i stvoriti optimalne uslove za bezbedna i uspešna sportska takmičenja i rekreaciju. Tigar Bilgutex izrađuje gumene podloge za otvorene i zatvorene sportske terene, atletske staze i teniske terene, u saradnji sa švajcarskom kompanijom BASF, za izradu profesionalnih sportskih površina, u skladu sa strogim standardima svetskih sportskih federacija. Najbolji način održavanja postojećih sportskih objekata postiže se postavljanjem terena od gumenog reciklata. Time se dobijaju višefunkcionalni sportski sistemi koji se lako održavaju.

Dečije igralište

Uređenje dečijih igrališta

Za bezbednu dečiju igru Tigar proizvodi ploče od reciklirane gume koje štite decu od ozleda prilikom pada sa određenih visina. Napravljene u skladu sa evropskim standardima, ploče imaju dug vek trajanja, trpe sve temperaturne promene bez oštećenja, ne zadržavaju vodu prilikom padavina, ne klizaju se, bez mirisa su, netoksične i apsorbuju buku, lako se seku i prilagođavaju terenu. Upravo zato, njihova idealna namena je podloga za dečija igrališta, gde Tigar ima mogućnost izrade ploča raznih boja, aplikacija i dezena, kako bi se formirale maštovite i interesantne površine.

Dečije igralište

Nova dimenzija recikliranja

Iako svest o značaju reciklaže za generacije koje dolaze postoji, mnoge mogućnosti u Srbiji još uvek ne koristimo na pravi način. Na primer, šta sa gumom koja je odslužila svoje?
Reciklažom otpadnih guma teško razgradiv otpad pretvara se u novu sirovinu , koja se dalje koristi u proizvodnji, čime se pruža doprinos zaštiti životne okoline.

Pročitajte još :