Ravnoteža kontrasta sjajne i mat pločice

Prilikom odabira keramike za prostorije u svom domu, u većini slučajeva se instinktivno odlučujemo za kombinaciju pločica različitih nijansi, oblika i dimenzija, ali istog stila. Međutim, jedan od poslednjih trendova u dizajnu enterijera kaže da bi taj instinkt ponekad trebalo da zanemarimo i da kombinujemo nešto što na zvuči nespojivo – pločice mat i sjaj završne obrade.

Ova jednostavna, ali interesantna ideja spaja dve potpuno različite završne obrade, koje se neobično poigravaju osetljenjem u prostoriji, dajući joj dubinu i dinamičnji izgled. Zahvaljujući kontrastnom izgledu, kombinacija pločica različite završne obrade naglašava njihove individualne kvalitete. To se posebno primećuje u kolekcijama poput Marshall ili Camouflage, gde sjajna površina pločica naglašava bogatstvo mat pločice, dok mat finiš ističe sjaj poliranih pločica.

Vintage Gold Mate 60x120 cm
Vintage Gold Mate 60×120 cm / foto: Balkania Ceramics d.o.o.

Lappato pločice

Zahvaljujući napretku inovativnih tehnologija, dizajneri enterijera i svetski poznati proizvođačo keramike predstavili su karakterističnu lappato pločicu, namenjenu upravo onima koji se neće lako dvažiti na kombinaciju mat i polirane keramike.

Popularan izbor za ljude koji žele jedinstven i elegantan izgled prostorije, kolekcija Vintage Gold Mate lappato pločica kombinuje elemente sjajne i mat završne obrade. Rezultat je površina diskretnog odsjaja svetlosti, čime se postiže jedinstvena ravnoteža polirane i matirane pločice.

Balkania Ceramics logo

Balkania Ceramics d.o.o.
Pančevački put 148,
11060 Beograd-Palilula
T. +381 11 332 70 33
www.balkaniaceramics.com