Uljeni podovi za plesne klubove

Za profesionalne plesače uslovi za ples, u ovom slučaju mislimo na pod, mogu odlučiti pobedu ili poraz na nekom važnom takmičenju. Međutim, i za amaterske plesače, podjednako je važno da podovi za ples nisu ni previše glatki, niti pregrubi. Moraju biti idealni!

U Tanz und Turnierclub Munchen (TTC), jednom od najuspešnijih nemačkih plesnih klubova, posebna pažnja se posvećuje uslovima podnih obloga. Kada se klub preselio u novi plesni studio, zatražili su konsultacije o podnim oblogama i površinama. Za njihove amaterske i profesionalne plesače, samo je dolazilo u obzir najbolje, pa je tako opružen hrastov pod tretiran sa uljanim premazom Osmo Polyx®-Oil Original.

Prirodni, ekološki i bezbedni 

„Podovi su savršeni“, kaže nemački šampion u ballroom plesovima Anton Skuratov, koji ima samo reči hvale za podove u novom studiju. „Nisu previše klizavi i nisu previše hrapavi i svuda je isto.“ Sa njim se složio i Andrzej Cibis, poznata ličnost iz nemačkog televizijskog programa „Let’s Dance“. Zaista, latino plesači vole nešto grublje podove od plesača. Međutim, plesači mogu odrediti takve preferencije izborom i „negovanjem“ đona cipela – ali ne na mestimično glatkom i zakrpljenom podu.

„Pomoću Osmo Polyx®-Oil Original ulja smo našim plesačima obezbedili podijum koji je u celini ravnomerno gladak i koji će trajati dugo“, objašnjava predsednik kluba Michael Schulke. Kod tradicionalnih metoda, vosak se raspršuje i obrađuje u drvene podove. Za vrlo malo vremena, voštani pod ima previše glatke površine, a drugi suviše grubi. Osim toga, vosak se zaglavi u đonovima plesačkih cipela i uvek ga treba ponovo očistiti.

Sa Osmo Polyx®-Oil Original uljanim premazom se to ne dešava. Ulje prodire duboko u drvo i drži vosak tamo gde mu je mesto: na podu. Čak i kada se plesači okreću na jednom mestu, đon ostaje čist i bez voska.

Ravna površina smanjuje rizik od povreda i olakšava ples plesačima svih disciplina. Latino plesači nalaze preko potreban hvat na visokim potpeticama; plesni parovi klize po plesnom podijumu bez napora. Break dance plesači su isto tako sigurni dok izvode svoje akrobatske pokrete, kao i baletska deca i plesači.  

„Naravno, podovi se suočavaju sa velikim opterećenjem“, kaže predsednik kluba Schulke. „Ovde se radi ozbiljan sport. Dan za danom podovi moraju apsorbovati udar skokova, kao i izdržati zavoje i visoke potpetice. Čak i nakon višemesečne intenzivne upotrebe, Osmo Polyx®-Oil Original se u potpunosti dokazao. Naši plesači su oduševljeni.“

Generalni uvoznik i distributer
Širka Projekt doo
M. Pupina 49, 26215 Padina
+381 69 160 18 28
info@osmo.rs
Beograd – MAXI Podovi
Voje Veljkovića 1a
+381 11 286 2328
Novi Sad – Hyper doo
Mije Aleksića 3
+381 63 807 5708

www.osmo.rs
www.osmo-ulja.rs

Prethodni tekstReč urednice: Listajte novo izdanje PODOVA uz more
Sledeći tekstSPORTFIX®CLEAN – Sistem za filtriranje mikroplastike sa terena sa veštačkom podlogom