Reciklažom gume do proizvoda budućnosti

Reciklirana guma

Reciklažom svih vrsta gume dobija se gumeni granulat koji se koristi dalje u proizvodnji i na ovaj način se redukuje otpad i pruža doprinos zaštiti životne okoline. Proizvodi koji nastaju od gumenog granulata imaju ekološki proizvodni proces u kome se koristi 90% reciklirane gume. Imaju produžen vek trajanja i moguće ih je dalje reciklirati.

Tigar Bilgutex program

Kupovinom programa za izradu proizvoda od reciklirane gume danske kompanije “Bilgutex“, Tigar Tehnička guma je otpočela proizvodnju proizvoda od reciklirane gume i razvila nove proizvode za ekološka dečja igrališta, atletske staze i sportske terene, proizvode namenjene građevinarstvu i putnoj signalizaciji.
Proizvodi iz programa Tigar Bilgutex se jednostavno postavljaju, kroje i uklapaju, i veoma su izdržljivi i otporni na promenu vremenskih uslova. Jedna od najvažnijih prednosti korišćenja je da su vodopropusni, tako da se na njihovoj površini voda neće zadržavati. Dobro se uklapaju u svaki ambijent.
Forme oblika izrađenih od recilirane gume zavise od kalupa i prese, dok je moguće nalivanje na mestu ukoliko je u pitanju npr. sportski teren ili dečje igralište. Iako se najčešće fiksiraju za beton, lepljenje je moguće i na druge vrste podloga (plastika, PVC, metalna konstrukcija).
Moguće je izaći u sustret potrebama i željama kupaca i prilagođavati proizvode specifičnim zahtevima.

Ploče Tigar Bilgusafe – ekologija u službi bezbednosti

Ploče Tigar Bilgusafe su idealne za postavljanje oko dečjih rekvizita za igru poput ljuljaški i tobogana. Ploče pružaju neograničene mogućnosti kreiranja u više oblika i boja. Mogu se koristiti na pešačkim stazama, u školskim dvorištima, ispod gimnastičkih sprava i penjalica, kao i u staračkim domovima, rehabilitacionim centrima i objektima za rekreaciju.

Ploče od reciklirane gume
Ploče od reciklirane gume

Gumena mata – kreativna EKO dimenzija

Tigar Bilgulane gumena mata se koristi kao podna obloga u proizvodnim halama, školama, poslovnom prostoru i sl. ali i kao materijal za zvučnu i toplotnu izolaciju. Gumena mata je veoma otporna, meka i konforna za hodanje. Upotrebljava se i za zaštitne krovne površine, rampe, za spojeve drvenih podova, kao amortizaciona mata, kao zamena za linoleum i magacinske podove.
Tigar BilgulaneBilgulane primena
Tigar Bilgulane – primena

Sportski podovi za vrhunske rezultate

Tigar Tehnička guma ima izuzetno iskustvo u obnavljanju sportskih površina i postavljanju novih ekoloških otvorenih i zatvorenih sportskih terena. Naši proizvodi umanjuju svaki rizik od povreda i omogućuju profesionalnim sportistima bezbedne uslove za stvaranje vrhunskih sportskih rezulatata, a rekreativcima potpuni komfor.

Gimnazija Pirot - staza
Gimnazija Pirot – staza

Lukovska banja - zatvoreni tereni
Lukovska banja – zatvoreni tereni

Kontakt :
branimir.toncic@tigar.com
Tel. 010.306489; 063.1060179
Tigar Trade d.o.o.
Nikole Pašića 213, 18300 Pirot
www.tigar.com

Prethodni tekstIzbor industrijskog poda i izvođača
Sledeći tekstČišćenje i održavanje podova od mermera i kamena