Žeželjev most u funkciji ove sedmice, od avgusta demontaža starog mosta

Novi Žeželjev most u funkciji za nekoliko dana, od avgusta demontaža starog mosta
Novi drumsko-železnički most trebalo bi ove sedmice da bude potpuno u funkciji, što uključuje drumski, pešački i biciklistički saobraćaj.

Prema rečima predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića datih za portal 021.rs, završavaju se najfiniji radovi na pristupnim saobraćajnicama i na samom mostu. Uslediće svečano otvaranje mosta, uz prisustvo predsednika Srbije, premijerke, ministara i velikog broja građana, kaže Mirović. „Radimo na protokolu i niko ne treba da se opterećuje detaljima koji se završavaju. Dugo smo čekali ovaj most i pitanje je dana kad ćemo ga otvoriti“, kaže Mirović.

Foto: Radio Signal

On dodaje da jedan deo prilaza na sremskoj strani neće biti u početku u funkciji jer će služiti za lagerovanje delova starog mosta, koji će se uklanjati. Demontaža privremenog mosta počinje 1. avgusta i trajaće do 1. novembra.

Inače, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije početkom meseca je raspisala javnu nabavku za tehnički prijem pristupnih saobraćajnica novog mosta. Prijem bi trebalo da počne na jesen, a rok za završetak ovog posla je godinu dana.

Novi most dugačak je 474 metra, a širine je 31 metar. Ima dva železnička koloseka, dve drumske saobraćajnice i dve pešačko-biciklističke staze.

Izvor: www.021.rs / Gorica Nikolin