Šta je trend u renoviranju kupatila u ovoj godini?

Kupatilo predstavlja neraskidivi deo svakog enterijera, bilo da se radi o vašoj kući, javnim, odnosno uslužnim ili poslovnim objektima.

Ukoliko razmišljate o renoviranju kupatila, sada je već vreme da preduzmete prve korake. Nova godina donosi nove predloge i dizajnerske trendove, iako su neki od njih prisutni već decenijama.

Pločice za kupatilo
Foto: Keramika Kanjiža d.o.o.

Neka od ovih kupatila mogu vam pružiti idealnu inspiraciju i pomoć da zavirite u svet izvanrednog stila.

Evo na šta da obratite pažnju kada se odlučite da stavite svoje kupatilo u „novo ruho“.

Police

Police su sastavni deo svakog kupatila. Na njih odlažemo kozmetičke proizvode i neophodne sitnice. Za jednostavniji i elegantniji izgled u kupatilu odaberite skladišne jedinice koje će ispunjavati prostor ispod ogledala.

Izloženost

Ljubiteljima industrijskog stila dopašće se trend izloženih cevi, ali na lep način. Ovakvim vidom otkrivanja cevi se postiže vintidž izgled u kupatilu, pogotovo ako su cevi niklovane.

Keramičke pločice u kupatilu, imitacija betona
Keramičke pločice u kupatilu, imitacija betona

Beton

Iako su beton i gips poprilično hladni materijali, u 2019. godini, beton ćete često videti i u kupatilima. Betonski materijali i dekor osiguravaju autentičan prostor, pa ćete iz tog razloga beton videti na zidovima, podovima ili na lavaboima.

Pločice

Pločice se već „stara dobra vest“ u dizajnu kupatila, mada se veličine i oblici menjaju. Trend za 2019. godinu su pločice od poda do plafona, s tim što imate veliku mogućnost kombinovanja boja i dezena i ne morate da tragate dalje od naše zemlje.

Foto: Zorka-keramika d.o.o., kolekcija FAENZA Beige
Foto: Zorka-keramika d.o.o., kolekcija FAENZA Beige

Atraktivno ogledalo

Ogledalo je sastavni deo uređenja svakog kupatila. Iako se uvek možete odlučiti za veliko obično ogledalo, dizajneri za 2019. predlažu da odaberete neki autentični dizajn koji će vašem kupatilu dati upečatljiv izgled i biti najupadljiviji deo ovog prostora.

Prethodni tekstUradi sam: Kako postaviti laminat
Sledeći tekstŠta arhitektura daje svetu u ovoj godini?