Vuneni tepisi – dodir prirode u vašem domu!

Tepisi u Vašim domovima su kao cipele u Vašoj odevnoj kombinaciji. Sigurno bi Vam smetalo da odaberete najbolju odeću za noćni izlazak, a zatim odete bosi. To je isti princip sa podnim prostirkama tj. tepisima. Cipele dovršavaju odeću i, u nekim će slučajevima zapravo zaseniti ono što nosite. Isto je i sa tepisima u Vašem domu. Mogu potpuno promeniti kako jedna soba izgleda i kakav je osećaj u njoj. Tepisi mogu biti u harmoniji sa vašom sobom, ili poput ovog sjajnog životnog prostora na slici iznad, mogu predstavljati izjavu stila vlasnika dodavanjem elementa iznenađenja.

Vuna kao 100% prirodni materijal je idealna za razne namene. Ozbiljni poslovni ljudi uvek biraju odela sa visokim udelom vune u sebi, vuneni kaputi su uvek cenjeni i istovremeno moderni i klasični, vuneni džemperi su omiljeni u zimsko doba, u hotelima sa 5 zvezdica u knjizi standarda se obično zahtevaju tepisoni sa minimum 80% vune… Zašto je vuna toliko versatilna i cenjena kao materijal? Vuna kao prirodni materijal ima brojna pozitivna svojstva. Ukazaćemo samo na neke od njih:

  •  Vuna je vanvremenski materijal koji je uvek aktuelan
  •  Izuzetan je topolotni izolator
  • Veoma je otporna na vatru i mrlje
  • Dobar je zvučni izolator – vlakna vune imaju tendenciju zadržavanja vazduha čime pospešuju zvučnu izolaciju
  • Potpuno ekološki prirodni materijal koji se može reciklirati
  • Vuneni tepih je izuzetno podgodan za ljude sklone alergijama. Vuna vezuje za sebe čestice prašine iz vazduha što omogućava znatno čistiji vazduh u prostoriji a prašina vezana za vunu se veoma lako uklanja redovnim usisavanjem.

Kada pričamo o tepisima od vune navikli smo ugavnom na tradicionalne vunene tepihe sa klasičnom šarom te se stoga u modernim enterijerima uglavnom koriste tepisi napravljeni od modernih materijala poput najlona, poliamida, polipropilena i sl. Jednostavno vuneni tepisi su do nedavno bili previše „tradicionalni“ da bi se uklopili u moderne enterijere. Međutim, danas, imamo i veoma moderne vunene tepihe koji će se uklopiti u svaki enterijer i biti centralna tačka Vašeg dnevnog boravka ili kancelarije.

tepih
Pictures: Tisca Austria

Kompanija Tisca iz Austrije je nedavno lansirala kolekciju Olbia koja predstavlja jedinstveni pristup dizajnu tepiha koji odlikuje bogata tekstura, autentičnost i priroda tkanja. Svi tepisi u kolekciji Olbia su 100% od čiste vune i 100% predmet ručnog rada. Ručni rad omogućava neverovatno bogatstvo tekstura i dezena koje nije moguće mašinski napraviti – svaki tepih je pravo malo umetničko delo jer ne postoje dva potpuno ista. Kolekcija Olbia predstavlja pravo bogatstvo tekstura i boja – dolazi u 26 različitih tekstura a svaku teksturu je moguće dobiti u jednoj od 96 mogućih boja. Takođe, kolekcija Olbia je veoma fleksibilna u pogledu oblika tepiha – pored klasičnog pravouganog oblika u velikom broju standardnih dimenzija moguće je poručiti i okrugli, ovalni, kvadratni, heksagonalni, oktagonalni tepih ili možete doneti svoju ideju i ukoliko je tehnički izvodljiva i to će biti napravljeno. Individualne veličine su moguće u širokom dijapazonu širina od 50 – 600 cm.

Od nedavno tepisi kompanije Tisca su dostupni i na domaćem tržištu posredstvom njihovog distributera za Srbiju – kompanije Modularni Podovi d.o.o. Za više informacija o cenama i mogućnostima poručivanja možete ih direktno kontaktirati.

Pictures: Tisca Austria
Pictures: Tisca Austria
Pictures: Tisca Austria
Pictures: Tisca Austria

Autor teksta: Agencija L.A. Consult 

Modularni podovi logo

MODULARNI PODOVI d.o.o.
Nikole Dobrovića 12/15, 11077 Beograd – Novi Beograd
M +381 65 8557 920
office@modularnipodovi.com
www.modularnipodovi.com