Prirodna alternativa – topli i meki podovi od plute

Podna obloga od plute je jedinstvena po tome što  nudi prirodne pogodnosti kao što su: zdravo okruženje, antialergijsko i antibakterijsko; dobra toplotna izolacija pod nogama smanjuje troškove energije i poboljšava akustična svojstva.

Sve počinje u šumama u kojima se uzgajaju plutana drveća. Ne postoje sintetički ni hemijski herbicidi, već se koriste đubriva i navodnjavaju se. Drveća su prirodno jaka i ne zahtevaju dodatnu “pomoć” kako bi održavali svoj rast.

Posebni podovi od plute

Postoje posebni podovi od plute koji su četiri puta više otporniji na habanje nego obični podovi od plute. To je zbog specifične obrade od keramičkih mirko perilca, tehnologije tri puta čvršće od aluminijum oksida. U stvari, jedino čvršće od ovog jesu industrijski dijamanti koji se koriste u manufakturi. Još jedna prednost ovih posebnih podova jeste u novom eko-efikasnom vezivu. Sva veziva sadrže formaldehide i čuvaju prirodne osobine plute. Pluta ostaje nepromenjena, ima manju emisiju mirisa i CO2 tokom proizvodnje.

Podovi od plute su stilizovani od strane dizajnera, a voljeni od prirode. Nove, prepoznatljive kolekcije  uključuju trendi boje, deblje i duže daske koje upotpunjuju zadovoljstvo svakog prostora.

Jedini nedostatak plute kao građevinskog materijala jested a ona ima negativan uticaj na životnu sredinu. Drvo mora imati najmanje 25 godina pre nego što se kora uzbere. Nakon toga, pluta se može brati na svakih 8-14 godina, bez seče drveta. Plutano drvo  može da živi i do 800 godina, ali u proseku, životni vek  iznosi od 150-200 godina.

Završna obrada podova od plute

Završna obrada podova od plute je dostupna u 2 vrste: poliuretan / akril ili na bazi vode.

Suprotno verovanju, pluta ne nestaje. Pluta je neverovatno održiva. Kompleksna struktura plute apsorbuje zvuk. Redukcijom zvuka kreira se mirna i prijatna atmosfera u kojoj će svako uživati.

Prethodni tekstPredstavljamo HIDRO PARKET – Parket koji se dobro slaže s vodom
Sledeći tekstKako da pomognete dekorativnom (štampanom) betonu da preživi zimu