ATMYSPHERE kao ključna tema za DOMOTEX 2020:

  • Inspirisan globalnim trendom zdravlja, glavna tema za DOMOTEX-a dobrobit, prirodnost i održivost na vrhu dnevnog reda
  • Veći fokus na ugovorno poslovanje
  • Proizvođači pozvani da kreativno oblikuju svoje proizvode kao izraz ključne teme teme

Nakon uspešnog DOMOTEX-a 2019, pripreme su u punom jeku za 2020. godinu svetskog vodećeg sajma tepiha i podnih obloga. Predstojeća manifestacija, koja će se održati od 10. do 13. januara 2020. godine, ima svoju ATMYSPHERE ključnu temu, koja simbolizuje njen centralni fokus na sve one kvalitete podova i podne obloge koje doprinose dobrobiti, prirodnosti i održivosti.

"Rhinowood Wax Pine” deking by Ravaioli Legnami
„Rhinowood Wax Pine” deking by Ravaioli Legnami

Primeri proizvoda iz industrije podnih obloga koji poseduju ove kvalitete uključuju podove sa akustičnim svojstvima ili komponentama za zvučnu izolaciju; tepihe koji vezuju fine čestice prašine ili imaju svojstva toplotne izolacije; otporne podne obloge
koji su antialergijske; i podne obloge od prirodnog drveta koje poboljšavaju klimatizaciju enterijera upijanjem viška vlažnosti iz vazduha i njenim ponovnim oslobađanjem kada je zrak u prostoriji suv. Ostale osobine koje poboljšavaju pozitivnu atmosferu u zatvorenom prostoru, a uključuju prijatnost na dodir, održivost i vrhunski estetski izgled sve u cilju transformaciji prostorije u oazu ličnog blagostanja.

“Monasch by Best Wool” kolekcija by Best Wool Carpets
“Monasch by Best Wool” kolekcija by Best Wool Carpets

„Ove godine, kao i prethodnih godina, glavna tema je inspirisana strujom globalnog trenda“, objašnjava Sonia Vedell-Castellano, globalni direktor Deutsche Messe-a DOMOTEX. „Taj trend se odnosi na pojačan fokus društva na zdravlje. Zdravlje je sinonim za kvalitet života i ugodno življenje – što se odnosi na visoka očekivanja prostora oko nas. Pored toga, razmatranje održivosti i recikliranje – što uključuje prirodne materijale – i dalje igra glavnu ulogu u našem društvu. Sa odgovarajućim materijalima i dizajnom, tepisi i podne obloge mogu biti važni faktori koji utiču na dobrobit življenja kao i na izgled prostorija u kojima živimo ili radimo. Zbog toga je ATMYSPHERE tako značajan za sve naše izlagače i posetitelje.”

“LICO Wall Wood” by Li & Co
“LICO Wall Wood” by Li & Co

Potencijalni učesnici pozvani da se prijave sada sa svojim inovativnim idejama inspirisanim “ATMYSPHERE”

Izložba „Framing Trends“ u DOMOTEX-u 2020 je jedinstvena prilika za proizvođače, umetnike i studente da dizajniraju enterijer inspiriran ATMYSPHERE ključnom temom i tako se pozicioniraju kao lideri u inovativnim proizvodima i rešenjima za današnje moderne podove i njihov pozitivan životni stil afirmativnog kvaliteta. Sada su otvorene prijave za učešće na izložbi „Framing Trends“. Zainteresovani izlagači i firme iz industrije podnih obloga pozvani su da predstave svoje ideje za prikazivanje indoor oaza dobrobiti koje su izgrađene od poda. Mogući formati izložbi kreću se od prohodnih instalacija enterijere za ugovorni segment, privatne kuće i ugostiteljski sektor, interaktivne prostore koji pozivaju na učešće i razmenu ideja.

Svojim stimulativnim, kvalitetnim programom razmene informacija, predavanja i tribina baziranih na ATMYSPHERE glavnoj temi, “Framing Trends” je srce DOMOTEX show-a. To je forum na kojem se kreativci iz svih dizajnerski orijentisanih profesija mogu sastati, uspostaviti nove kontakte, pronaći inspiraciju i poslovati.

ter Hürne "Unique" kolekcija drvenih podnih obloga
ter Hürne „Unique“ kolekcija drvenih podnih obloga

Organizatori su željni da izlagači izložbe stanu iza ATMYSPHERE i učine da se ideja ostvari. “Idealno bi bilo da svi izlagači – bilo da izlažu unutar ili van „Framing Trends“-a – crpe inspiraciju iz nje i da na taj način predstave svoje proizvode u skladu sa ključnom temom“, objašnjava Vedell-Castellano. „Na taj način, ATMYSPHERE će se odraziti u svim izložbenim halama, stvarajući savršenu, atraktivnu atmosferu tokom četiri naporna radna dana trajanja sajma!“

http://www.domotex.de

DOMOTEX 2020
10–13 January (Fri.–Mon.)
Hannover Exhibition Center, Germany
www.domotex.de

Prethodni tekstNovi programi dopunskih osiguranja u Sava životnom osiguranju
Sledeći tekstGotovi parket – Drvoprodex d.o.o.