Jednostavni dizajn podova od plute

Pluta je jastučasta, dugotrajna, prirodna i antibakterijska. Otporna je na plesni i poseduje izuzetnu moć upijanja kada se prospe neka tečnost na pod.

Moderan pod od plute
Slika 2 – Moderan pod od plute

Karakteristike plute

Takođe, pluta može biti osetljiva na svetlost. Podovi od plute su netoksičan izbor, jer se mogu proizvesti bez štetnih lepkova, a ujedno su i tiha opcija jer koraci ne odzvanjaju kada se hoda po njemu. Ovaj ekološki materijal sakupljen od kore plutanog hrasta ne ugrožava samo drvo. Podovi od pute su često napravljeni od otapda, odnosno, vinskih čepova. Puta redukuje buku, i jednostavna je za čišćenje i održavanje. Rezultat je udoban i dugotrajan pod koji ćete lako zavoleti.

Karakteristike plute
Slika 3 – Karakteristike plute

Pluta predstavlja zdrav način života sa visokim standardima i bezvremenskoj estetici. Neobičan podni materijal, ekstravagantni materijal namenjen je specijalnoj upotrebi. Podovi od plute stimulišu i opuštaju u isto vreme. Definicija glamuroznog životnog stila upravo jeste ovaj prelepi materijal koji pozitivno utiče na sva vaša čula.

Pod od plute
Slika 4 – Pod od plute

Pluta je nežna kako prema strukturnim spojevima, tako i prema vašim stopalima. Kreira topao  i prijatan ambijent u vašem domu.

Dva stila podova od plute

Podovi od plute su dostupni u dva stila: Natural i Readycork. Prirodni pod od plute zahteva poliuretanski premaz koji se nanosi nakon postavljanja parketa.  Readycork u vidu plutajućeg podnog klik sistema  dostupnog u širokom rasponu od modernih boja i dezena, pa do drvenih dasaka.