Auto-putevi budućnosti

Pre više godina, kada je termin “globalno zagrevanje” tek počeo da dobija na popularnosti, tim kompanije Solar Roadways počeo je da se pita kako bi asfalt i beton od kojeg su napravljeni autoputevi mogao da se zameni solarnim panelima po kojima bi se moglo voziti.

Ideja koja ih je podstakla na ovaj način razmišljanja bila je naravno očuvanje životne sredine ali i činjenica da dovoljno jak materijal da bi se po njemu vozilo mora da postoji. Kao primer koji ih je naveo na ovu ideju tim je naveo crnu kutiju u avionima za koju mnogi ne znaju od čega je napravljena ali koja može da izdrži i najgore avionske nesreće i sačuva osetljivu elektroniku.

Parking od solarnih panela

Kako ovi auto-putevi funkcionišu? Recimo da je napravljen jedan deo puta od materijala koji u sebi sadržu solarne ćelije i prikuplja energiju; tada bismo mogli da otplatilo cenu panela pomoću ove energije, to jest sam put bi otplatio sebe tokom vremena.

Paneli sa ugrađenim LED osvetljenjem

Šta ako bi se dodalo LED osvetljenje da se “naslikaju” saobraćajne oznake na putu? Ove oznake bi bile “naslikane” sa donje strane solarne ploče a osvetljenje koje bi oznake pružale bi bile dovoljne da vožnja noću postane bezbednija. 

Paneli sa napajanjem su bez snega i leda

Ukoliko bi se površini dodalo i minimalno grejanje, kao što su žice za odmrzavanje na zadnjem prozoru automobila, sprečilo bi se nakupljanje mraza, leda i snega po putevima, što bi umnogome doprinelo bezbednosti ali i održavanju, posebno u hladnijim podnebljima. 

Materijal je prijateljski nastrojen prema ljubimcima

Ideje i mogućnosti su se skupljale, i Solar Roadway projekat je rođen. 

2009. godine tim Solar Roadway projekta sklopio je ugovor sa američkom administracijom za autoputeve da napravi prvi prototip puta od solarnih panela i to je bila prva faza ovog projekta tokom koje su ljudi koji iza nejga stoje naučili mnogo toga. Danas je u toku druga faza projekta i pravljenje prototipa u sklopu nje.

Internet stranica: solarroadways.com
O drugoj fazi projekta: solarroadways.com/prototypeII

Prethodni tekstMMFA je narasla do 30 članova – novi odbor izabran u Berlinu
Sledeći tekstEvropa dobija najduži pešački most – Highline179 u Austriji