Dvoslojni parket

San o idealnom prostoru je sada u potpunosti ostvaren, zahvaljujući dizajnerima italijanske kompanije Margaritelli koji su proizveli savršen dvoslojni parket. Pre tridesetak godina, u saradnji sa Guigliermom Giordanom, nastao je Listone Giordano, najpoznatiji brend parketa.

Dizajn podnih obloga
Slika 2 – Dizajn podnih obloga

Osnovni, noseći sloj je napravljen od pet ili sedam unakrsno postavljenih slojeva brezovog špera koji ovom parketu obezbeđuje maksimalnu stabilnost i dugotrajnost. Odabirom najfinijih vrsta drveta za gornji, završni sloj, završna obrada voskom, lakom, i specijalnim premazima, dobitna su kombinacija za postizanje elegancije i visokog kvaliteta enterijera. Nežne prirodne nijanse kanadskog javora, toplina belog hrasta i neobična tekstura morada pružaju neograničene mogućnosti u pogledu ostvarenja idealne atmosfere prostora.

San o idealnom prostoru
Slika 3 – San o idealnom prostoru

Ovaj parket se proizvodi u različitim dimenzijama, a postoji i mogućnost njegovog postavljanja preko podnog grejanja, u kuhinjama i kupatilima.

Vrste drveta

Najčešće vrste drveta koje se upotrebljavaju u domovima su: jasen, javor, hrast, bukva, trešnja (evropske); kanadski javor i egzotične: Cabreuva Vermelha, Cabreuva, Teak, Morado itd.

Morado vrsta drvenog parketa
Slika 4 – Morado vrsta drvenog parketa

Završna obrada

Postoji nekoliko vrsta završnih obrada u okviru ove kompanije. Uglačana površina drveta koja je dizajnirana tako da se završno obrađuje nakon postavljanja laka, voskaili ulja spada u Classico završnu obradu. Završna obrada od osam slojeva sa mat satenskim lakom i izuzetnom otpornošću na habanje je XPlus obrada. Michelangelo je specifičan način završne obrade biljnim uljima. Natif je završna obrada sa prirodnim uljima i voskom koji naglašavaju prirodnu lepotu i teksturu drveta.

Iroko drveni parket
Slika 5 – Iroko drveni parket

Parqueterie Berrichonne

Od 1948. Godine, Parqueterie Berrichonne je jedan od najprestižnijih robnih marki i vodećih proizvođača francuskog parketa. Sadrži širok spektar parketa u vidu: malih traka, širokih pojedinačnih ploča sa zaobljenim ivicama, „klik“ sistem tehnologije ( Unilin sistem), i satensku ili mat završnu obradu.

Preuzeto sa: http://www.polydec.rs/index.php/parket