Keramičke pločice za svaku prostoriji u vašem domu

Kada kažemo keramičke pločice, da li vam je prva pomisao kupatilo? ili Kuhinja? To je zato što se postavljanje pločica nekada radilo samo u kuhinji i kupatilu. Međutim tehnologija je uznapredovala, a sastav pločica je vremenom postajao sve kvalitetniji. Pored kvalitetnijeg sastava povećao se i izbor različitih dezena pločica što je dodatno proširilo njihovu upotrebu. Ubrzo su pločice počele da se kupuju kako bi se njima oblagali podovi i ostalih prostorija osim kuhinje i kupatila.

Trendovi podnih obloga 2016 god - Keramičke pločice
Keramičke pločice

Sada svuda možete naći pločice pravljene specijalno za postavljanje u dnevnom boravku, raznih dezena i oblika. Možda ne zvuči dovoljno estetski privlačno, ali verujte da može izgledati prilično lepo. Mogu se postaviti u celoj ili samo u jednom delu dnevne sobe. Korišćenje pločica u enterijeru je počelo da ima sve veću primenu u poslednje vreme.

Keramičke pločice
Zbog lakoće održavanja dobar su izbor za svaki prostor

Njihovo postavljanje u dnevnom boravku može biti veoma korisno ukoliko je stan ili kuća u zemlji gde je klima toplija. U takvim slučajevima one pružaju prostoriji dugotrajniji hladniji vazduh i pritom su jednostavne za održavanje. Kod nas do skoro nije bilo popularno postavljanje pločica u dnevnom boravku jer su veoma hladne, hladnije od parketa. Međutim, od nedavno i kod nas postaje sve popularnije postavljanje pločica u dnevnim boravcima. Uzrok tome jeste pojava podnog grejanja. Zahvaljujući podnom grejanju,pod je konstantno topao zimi što pruža veći osećaj udobnosti u prostoriji u kojoj boravite.Takođe, leti su pogodne jer održavaju hladan vazduh u prostoriji. Veoma popularno je postavljanje pločica na terase. Tu se postavljanje ne razlikuje mnogo od postavljanja u ostalom delu doma. Jedine razlike postoje u zavisnosti od vrste materijala od kojeg su urađene pločice, i vremenskih uslova.Prilikom ugradnje pločica na terasi se skreće pažnja na dve stvari. Morate voditi računa da pločice koje izaberete budu otporne na mraz. Neophodno je da budu isključivo namenjene za spoljnu upotrebu da se bi došlo do iznenadnog pucanja. Ovaj uslov najbolje zadovoljavaju pločice od granita i porcelana. Druga veoma bitna karakteristika pločica je da ne budu klizave. Ovakav uslov zadovoljavaju pločice čija je površina hrapava. Postoji mesto u domu gde pločice nisu prestale da se postavljaju a to su hodnici. Pre svega ugradnja pločica u hodnicima je veoma praktično. To je mesto u domu koje se najviše zaprlja u toku dana.

Digitalna štampa na keramićkim pločicama
Keramičke pločice – uz pomoć digitalne tehnologije

Takođe su veoma zahvalne zimi kada se u kuću spolja unosi velika količina vode preko obuće. Između ostalog pored praktičnosti mogu biti veoma efektne prilikom prvog ulaska u nečiji dom, iz razloga što trenutno na tržištu postoji širok asortiman boja, dezena i veličina pločica. Korisna informacija za kupce pločica koje planiraju da postave u hodniku je ta što se prilikom odabira ne mora prdržavati određenih kriterijuma kako prilikom odabira za kupatilo. Potrebno je samo pažljivo odabrati pločice isključivo za pod.

Keramičke pločice za terasuI na kraju, ono što je najvažnije za svakog ko svoje slobodno vreme neće da otroši na brisanje i ribanje, pločice su bile i ostale, materijal koji se najlakše održava, odnosno briše. Slobodno dajte mašti na volju, samo vaš izbor je granica. Ostale su pređene, odavno.