Podovi za ekscentrične

Iako kolekcija keramičkih pločica može izgledati otporna na zemljotrese koji se dešavaju širom sveta, zapravo, ona ima dosta poetskog i simboličnog značenja. Umesto da bude inspirisana prirodnim katastrofama, inspiracija ovog poda se crpi iz nesavršenosti i prolaznosti.

Dizajnirana od strane Massimiliamo Adami-ja, zbirka Terraviva pločica ne samo da donosi neobičnu ključnu tačku u životu, već i pokazuje dubinu i karakter koji se često nedostaje kod ključnih delova kuća.

Keramički podovi sa pukotinama
Slika 2 – Keramički podovi sa pukotinama

Terraviva projekat

U potrazi za novim kreativnim rešenjima, fokusiranosti na istraživanje oblika i prirodnosti uglova pločica, u pokušaju da se sabotira ustaljena i tipična geometrija keramičkih materijala, otvaraju se skriveni potencijali za proučavanje. Ovaj projekat Massimiliano Adami-ja plod je jednog umetničkog napora koji doseže duboko u srce zemlje i udahnjuje novi život u materijalu. Kolekcija sažima vrednost zanatske stručnosti koja je tipična za tradicionalnu keramiku, i kombinuje ga sa inovativnim osobinama Refin porcelana kako bi stvorio novu ekskluzivnu opciju podloge za podove i zidove.

Pukotine na zidovima i podovima
Slika 3 – Pukotine na zidovima i podovima

Kreiranje pločica

Kolekcija Terraviva se kreira vizualnim bazama porcelanskih pločica koje se izrađuju ručno i pojeidnačno, od strane zanatlije. Svaka keramička pločica je ugravirana pomoću reza hidro jet-a, u cilju stvaranja pukotine, a zatim se gravura ispunjava epoksidnom smolom koja je pomešana sa bojenim oksidima.

Ispucali pod
Slika 4 – Ispucali pod

Ponekad nas naše „nesavršenosti“ čine vrednim pomena, a po istom principu, ove moderne, „ispucale“ pločice vredne su bližeg pogleda. Kolekcija Terraviva pločica je savremeni dizajn koji se osvrće na prirodu, u ovom slučaju prirodnu katastrofu, i dodaje ključnu tačku svakom modernom domu. U kupatilima, dnevnom prostoru, kancelariji ili u hodniku, ove neobične, velike pločice instant privlače pažnju. Dizajner Massimiliamo Adami, u igra sa keramikom i njegonog inherentno glatkom, savremenom estetikom naglašava „prolaznost vremena i tragove koje ono ostavlja na putu.“