Održavanje tvrdih podova

Drvo je „živi” materijal koji je osetljiv na promene uzrokovane spoljašnjim faktorima: sunčeva svetlost, temperature, vlažnost, kao ii svakodnevna upotreba.

Boja drveta ne zavisi od drvenih vlakana, već i od drugih supstanci koje se nalaze u drvetu, tj. ekstrakti. Ona varira u zavisnosti od toga koliko su izložene vazduhu i svetlosti. Boja tvrdog poda se menja tokom vremena. Pod određenim uslovima, proces oksidacije uzrokuje promenu boje drveta, te silikonski tragovi kojih prirodno ima u drvetu, postaju vidljiviji.

Velika vlažnost vazduha može uzrokovati podizanje poda. Usled velike vlažnosti, kod većih oštećenja, mogu se javiti mikro-pukotine na gornjem sloju drveta. Drvo nema jedinstveni izged, kao sintetički materijali. Zato i ne postoje dva ista poda od istog drveta. Svi podovi, bez obzira na vrstu, zahtevaju odgovarajuće čišćenje, poliranje i adekvatnu negu kako bi se povećao vizuelni efekat i produžio vek trajanja podne obloge.

Mašine za pranje i poliranje

Mašinska obrada je vrlo delotvorna obrada koja odstranjuje sve tipove nečistoća i prljavštine sa poda bez obzira na frekventnost u objektima, kancelarijama pa sve do uklanjanja masnoća iz hala, radionica ili tragove od viljuškara u većim fabričkim kompleksima. Daljom obradom, kristalizacijom ili poliranjem dolazimo do visokog sjaja koji vašem prostoru daje glamurozan izgled. Mašine za pranje tvrdih podova su idealne za dubinsko čišćenje, održavanje i poliranje tvrdih podova. Garantuju vrhunske performanse i idealne su za svaki tip poda.

Mašine sa jednim diskom su savršene za sve tipove tvrdih podova. Kompaktne mašine za pranje tvrdih podova su lake i jednostavne za korišćenje. Idealne su za manje i srednje veličine tvrdih podova. Samohodne (sa pogonom) mašine za pranje tvrdih podova omogućavaju brzo čišćenje manjih i srednjih površina.

Prethodni tekstHidroizolacija podova – više od tehničke karakteristike
Sledeći tekstProjektovanje, prodaja i ugradnja podnih i fasadnih obloga od prirodnog i veštačkog drveta