Sistem za postavljanje keramike

Važno mesto u širokoj paleti proizvoda kompanije Baumit zauzima i sistem za polaganje pločica Baumit Baumacol koji sadrži visoko kvalitetne proizvode, proverene dugoročnom upotrebom na građevinskom tržištu.

  • Priprema podloge
  • Hidroizolacija
  • Lepkovi za keramiku
  • Injektiranje

Podloga za oblaganje

Uslov za postavljanje keramike visokog kvaliteta je čvrsta, suva, čista, dovoljno ravna površina koja može da nosi teret, poput one od betona, estriha, suvog maltera, itd.

Podloga za oblaganje
Foto: Bauzmit / Podloga za oblaganje

Postavljanje pločica

Veće neravnine poda moraju biti izravnate unapred. Na primer, upotrebom samoizravnavajućih masa Baumit Nivello. Ukoliko je potrebno stvoriti pad, može se upotrebiti pripremljeni beton tipa Baumit FlexBeton.

Postavljanje keramike

Neravnine zidova moguće je otkloniti malterom za renoviranje. Veće žlebove ili pukotine moguće je ispuniti brzosušećim materijalom tipa Baumit SpeedFix.

Vezivni sloj

Izuzetno upijajuće podloge mogu značajno da smanje moć prijanjanja lepkova. Odgovarajući lepak za keramiku stvoriće dovoljno stabilnu površinu i obezbediti da površina ujednačeno upija vlagu lepka, zbog čega će lepak postići optimalno prijanjanje.

Koristiti vezivni malter Baumit Grund za upijajuće podloge, a Baumit SuperGrund za neupijajuće podloge.

Baumit Baumacol sistem - Za polaganje pločica i kamena
Baumit Baumacol sistem – Za polaganje pločica i kamena

Hidroizolacija – vlaga nema šanse
Podovi i zidovi direktno izloženi vodi u prostorijama u kojima je prisutna voda (npr. tuš kabine, vešernice, bazeni) moraju biti dovoljno izolovani. Izolaciona masa Baumit Baumacol Protect namenjena je izolaciji terasa, balkona i spoljnih površina kao i tuševa i kupatila. Izolaciona masa Baumit Baumacol Proof namenjena je hidroizolaciji unutrašnjih prostorija.

Hidroizolacija se upotpunjuje fleksibilnim zapitivnim trakama u cilju savršenog zaptivanja uglova i ivica, kao i komponentama za fleksibilno zaptivanje otvora i tačaka ulaza instalacija u zidove.

Baumit Baumacol Lepkovi za keramiku
Baumit Baumacol Lepkovi za keramiku

Lepak – pronađite pravo rešenje

Visokokvalitetne zidne pločice u širokoj paleti boja, šara i materijala ni na koji način neće ograničiti vašu kreativnost. Međutim, važno je odabrati pravilnu vrstu lepka da bi se garantovala dugogodišnja stabilnost i lepota.

U asortimanu Baumit Baumacol možete pronaći pravilnu vrstu lepka za sve primene – od standardnog lepka Baumit Baumacol Basic, visokofleksibilnog lepka Baumit Baumacol FlexTop pa do lepka koji je naročito pogodan za lepljenje mermera – Baumit Baumacol FlexTop White.

Foto: Baumit / Fug mase

Fug mase – završnica modernim bojama

Fugovanje je naročito važno kod keramike. Njime se individualne komponente keramike međusobno vezuju, obezbeđuje zaštita površine keramike od vlage. Najzad, fugovanje igra ulogu u formiranju opšteg estetskog utiska.
Baumit Baumacol PremiumFuge nude 24 nijanse. Fug masa je fleksibilna, vodootporna sa sastojcima koji odbijaju prljavštinu i buđ. Optimalni dodatak fug masi je trajno elastična silikonska masa Baumit Baumacol Silikon koji se proizvodi u 24 nijanse, a i u vidu transparentne mase.

www.baumit.com
BAUMIT Serbia d.o.o.
Smederevski put 25k
11130 Beograd, Srbija
T: +381 11 347 50 79
T: +381 11 347 50 82
office@baumit.rs
www.baumit.rs