BAUMIT Baumacol lepkovi za keramiku

Jaki i elastični

  • Odlična adhezija
  • Lako nanošenje
  • Dugotrajni kvalitet

Kako biste postigli optimalan rezultat prilikom polaganja pločica, neophodno je da koristite odgovarajući lepak za keramiku. Pravi izbor lepka zavisi od podloge, tipa i veličine pločica koje ćete postavljati. Dodatno, lepkovi za keramiku moraju ispuniti zahteve performansi koji su propisani u evropskim tehničkim standardima EN 12002 i EN 12004.

JAČINA, FLEKSIBILNOSTI APLIKATIVNE SPOSOBNOSTI LEPKA

Pri izboru lepka za keramiku potrebno je da obratite pažnju na sledeće oznake:

Oznake C1 i C2 su mere čvrstoće hemijske veze.

  • Minimalna vrednost za klasu C1 cementnog lepka je 0,5 N/mm2.
  • Klasa C2 zahteva dodatna svojstva za zatezne čvrstoće prionjivosti te je minimalna vrednost za tu klasu 1,0 N/mm2. Zbog toga lepkovi klase C2 imaju znatno veće prijanjanje i preporučuju se za velike dimenzije keramike i obloge male moći upijanja, kao što su granitne pločice.

Elastične deformacije lepkova razvrstavaju se u S klasama:

  • S1 pokazuje elastične deformacije preko 2,5 mm, a
  • S2 pokazuje elastične deformacije preko 5 mm.

Oznake T, E i F odnose se na svojstva obrade:

  • T – lepkovi sa smanjenim proklizavanjem (pogodni za oblaganje zidova, većih i težih obloga),
  • E – lepkovi sa produženim otvorenim vremenom lepljenja (pogodni za oblaganje većih površina),
  • F – brzovezujući lepak.

Lepkovi za pločice Baumacol ne samo da zadovoljavaju stroge evropske standarde performansi, već nude i pravo rešenje za svaku primenu. Za unutrašnju ili spoljašnju upotrebu, podloge i pločice svih vrsta i veličina, Baumit Baumacol asortiman je vaš pouzdan profesionalni partner.

Baumacol Basic - Tankoslojni unutrašnji lepak
Baumacol Basic – Tankoslojni unutrašnji lepak

Baumacol Basic

Tankoslojni unutrašnji lepak na cementnoj bazi, otporan na mraz, klase C1, za polaganje upojnih keramičkih pločica. Pogodan je za unutrašnju upotrebu i veoma ekonomičan.

Baumacol ProPlus (C1TE)
Baumacol ProPlus (C1TE)

Baumacol ProPlus

Tankoslojni lepak za pločice, sa produženim otvorenim vremenom i smanjenim proklizavanjem, klase C1 TE za polaganje keramičkih pločica, porcelanskih pločica i mozaik pločica. Pogodan je za unutrašnju i spoljašnju upotrebu na zidovima i plafonima.

Velika pločica – odličan efekat. Čak i u malim prostorijama velike pločice stvaraju predivan osećaj prostranosti. Pločice velikog formata, kao i porcelanske, granitne i staklene mozaik pločice jesu u potpunosti u trendu, ali one zahtevaju i viši kvalitet lepka za polaganje keramike.

Premium Baumacol lepkovi
Premium Baumacol lepkovi

Premium paleta Baumacol lepkova uključuje fleksibilne lepkove Baumacol FlexUni, kao i visoko elestične lepkove Baumacol FlexTop White i Baumacol FlexTop. U pitanju su elastični lepkovi najvišeg kvaliteta koji obezbeđuju visok kvalitet celog sistema.

www.baumit.com
BAUMIT d.o.o.
Smederevski put 25k
11130 Beograd, Srbija
T: +381 11 347 50 79
T: +381 11 347 50 82
office@baumit.rs
www.baumit.rs