Inovativna protekcija za podove – ekstremni lakovi

Najjači lak na tržištu podova je dostupan. Vodootporan i revolucionaran, omgoćiće da se ogrebotine, tragovi cipela i gruba mesta nikad više ne pojave na podu.

Snažna tehnologija sa prirodnim materijalima

Abrazivni i otporni na ogrebotine, lakovi za drvene i podove od plute odolevaju čak i najekstremnijem uticaju, štite pod bolje nego ijedan drugi lak.

Ekstremni lakovi

Lakovi bazirani na keramičkom jedinjenju su eko – prijateljski. Mikroskoposkom anaizom strukture je utvrđeno je da mikro ćelije štite pod na dugi period od abrazije i ogrebotina. Keramika je druga po redu po čvrstoći, odmah posle dijamanta. Nakon tretmana ovakvim lakom, površina dobija prirodan i topao izgled, za razliku od primene standardnih lakova za pod.

Ekstremni lak je pet puta otporniji na habanje, ne klizi (čak ni kad ste u čarapama) zahvaljujući sitnim mirko ćelijama keramike koje površinu čine oštrijom. Štiti pod od UV zračenja koja mogu promeniti boju poda, naročito obojenog poda od plute.

Lakiranje podova od drveta

Obnova vašeg drvenog poda može izgledati kompikovano, ali i vrlo korisna – može otkriti lepotu koja eži skrivena u starom podu. Pažljivo brušenje i priprema poda je ključ u kreiranju savršenih površina. Nakon brušenja potrebno je usisati površinu. Lak se nanosi na sobnoj temperaturi , između 18 – 25 °C. Takođe, neophodno je navući zavese kako bi se izbegla direktna izloženost poda suncu. Podu je potrebno oko 8h da postane prohodan. Preporučuje se unos nameštaja i opremanje enterijera tek nakon 24 h. Za teže predmete potrebno je sačekati i po nekoliko dana.