Inovativna protekcija za podove – ekstremni lakovi

Najjači lak na tržištu podova je dostupan. Vodootporan i revolucionaran, omgoćiće da se ogrebotine, tragovi cipela i gruba mesta nikad više ne pojave na podu.

Dugotrajnost podova
Slika 2 – Dugotrajnost podova

Snažna tehnologija sa prirodnim materijalima

Abrazivni i otporni na ogrebotine, lakovi za drvene i podove od plute odolevaju čak i najekstremnijem uticaju, štite pod bolje nego ijedan drugi lak.

Inovativna protekcija za pod
Slika 3 – Inovativna protekcija za pod

Ekstremni lakovi

Lakovi bazirani na keramičkom jedinjenju su eko – prijateljski. Mikroskoposkom anaizom strukture je utvrđeno je da mikro ćelije štite pod na dugi period od abrazije i ogrebotina. Keramika je druga po redu po čvrstoći, odmah posle dijamanta. Nakon tretmana ovakvim lakom, površina dobija prirodan i topao izgled, za razliku od primene standardnih lakova za pod.

Lakovi čuvaju vaš pod
Slika 4 – Lakovi čuvaju vaš pod

Ekstremni lak je pet puta otporniji na habanje, ne klizi (čak ni kad ste u čarapama) zahvaljujući sitnim mirko ćelijama keramike koje površinu čine oštrijom. Štiti pod od UV zračenja koja mogu promeniti boju poda, naročito obojenog poda od plute.

Wicanders podovi
Slika 5 – Wicanders podovi

Lakiranje podova od drveta

Obnova vašeg drvenog poda može izgledati kompikovano, ali i vrlo korisna – može otkriti lepotu koja eži skrivena u starom podu. Pažljivo brušenje i priprema poda je ključ u kreiranju savršenih površina. Nakon brušenja potrebno je usisati površinu. Lak se nanosi na sobnoj temperaturi , između 18 – 25 °C. Takođe, neophodno je navući zavese kako bi se izbegla direktna izloženost poda suncu. Podu je potrebno oko 8h da postane prohodan. Preporučuje se unos nameštaja i opremanje enterijera tek nakon 24 h. Za teže predmete potrebno je sačekati i po nekoliko dana.

Prethodni tekstIndustrijski podovi od betona u enterijerima
Sledeći tekstOrijentalni i indijski tepisi – Niti duha starog istoka