Teme: lakovi

Uzorci drvenih obloga

Kvalitetni sistemi ugradnje podnih obloga

Aurelia je specijalizovano preduzeće za prodaju i ugradnju podnih obloga najpoznatijih svetskih proizvođača. Firma je osnovana 2004. godine i od tada smo ugradili preko...
Francuski slog - Chevron

Postavka parketa i odabir odgovarajućih materijala

Parket je jedna od omiljenih podnih obloga koja svojom lepotom i duhovnom toplotom iznova i iznova oduševljava svaku novu generaciju. Tu nit vanvremenske ljubavi...
Enterijer trpezarije

Inovativna protekcija za podove – ekstremni lakovi

Najjači lak na tržištu podova je dostupan. Vodootporan i revolucionaran, omgoćiće da se ogrebotine, tragovi cipela i gruba mesta nikad više ne pojave na...
Lakiranje parketa

Lakovi za podove

Da li želite da budete u mogućnosti da uživate u izgledu vašeg parketa ili drvenom podu koliko god je to moguće? Zaštitni sloj treba...
Drveni deking

Problemi koji se mogu javiti na vašem dekingu

Drvo počinje da crni kada se gljivice formiraju na površini drveta usled prodora vode i reakcije sa braon taninom koji drvo sadrži. Različite šume...
Lakiranje parketa

Vodeni ili poliuretanski lakovi

Osnova poda je u kvalitetu podloge koja treba biti nosiva i ravna, sa povezanim delovima. Samorazlivajućim masama može se dobiti ravna podloga, u zavisnosti od završnog sloja koji se zahteva. Sama veza samorazlivajuće mase i podloge obezbeđuje se odgovarajućim predpemazom. Na poravnatu podlogu, dovoljne nosivosti, vrši se polaganje, izlivanje ili lepljenje završnog sloja.

Sistemi polaganja parketa

UZIN UTZ Srbija d.o.o., lakovi na bazi vode

Sistem parketa čine podloga, lepak, zvučna izolacija i površinski premaz. Sve komponente moraju biti međusobno usklađene. Kod parketnih podova nisu samo od presudne važnosti drveni elementi već i ceo sistem. Izbor odgovarajućeg lepka za parket vrši se prema vrsti podloge, prema opterećenju, ali i prema vrsti parketa kojim se pod oblaže.

Lakiranje parketa

Lakiranje parketa

U javnosti, kako stručnoj, tako i laičkoj, uvreženo je mišljenje da su drveni podovi, uprkos tehničkom i tehnološkom napretku na polju veštačkih materijala, i dalje najpoželjniji. To osobito važi za parket budući je mogućnost reparacije u odnosu na druge materijale jedna od njegovih ključnih prednosti, pored prirodne lepote drveta i unikatnosti koju svaka lamela nosi u sebi, te mehaničkih svojstava drveta kao materijala koje obezbeđuju izdržljivost i trajnost. Parket se nakon polaganja može štititi tako što se voskira, ulji ili lakira. U ogromnoj većini slučajeva kod nas se i dalje kao završna obrada bira lakiranje.

Enterijer dnevne sobe

Šta je to VOC?


VOC (eng. Volatile organic compaund)-isparljivo organsko jedinjenje je bilo koje organsko jedinjenje koje ima početnu tačku ključanja jednaku ili manju od 250°C na standardnom pritisku od 101.3kPa. Tako da VOC sadržaj predstavlja masu isparljivih organskih jedinjenja prikazanu u g/l  koja ulazi u sastav smeše koja je pripremljena za korišćenje, osim mase isparljivih organskih jedinjenja u smeši koja hemijski reaguju u toku sušenja tako da učestvuju u formiranju filma premaza.

Parket u stanu

Proizvod: lignoluks vodeni lakovi za parket

U prethodnom broju časopisa Podovi naveli smo na šta je sve potrebno obratiti pažnju prilikom primene Lignoluks lakova na bazi rastvarača. Iako su prethodno navedeni lakovi najzastupljenija i najtraženija grupa proizvoda, vodeni lakovi polako nalaze svoje mesto na tržištu. Iz tog razloga smo se odlučili da Vam u ovom broju pored Lignoluks vodenih sistema prikažemo i pojedinosti na koje treba obratiti pažnju kako bi primena vodenih lakova bila uspešna.

Parket

Lakiranje kao iz snova

Parket je ozbiljna i velika investicija da bi se olako shvatilo njegovo postavljanje i lakiranje i da bi se dobijanje željenog izgleda prepustilo slučaju. Lep i postojan izgled parketa može Vam obezbediti samo kvalitetan sistem zaštite. Dvokomponentni lakovi za parket, na bazi rastvarača, predstavljaju najzastupljeniju grupu proizvoda u oblasti dekoracije i zaštite parketa. Ono što Lignoluks lakove izdvaja, iz mnoštva sličnih proizvoda, je vrhunski kvalitet i odličan vizuelni efekat.

sistem polaganja parketa

Sistem za polaganje parketa

Odgovornost prema životnoj sredini: upotrebom proizvoda na bazi vode Murexin se zalaže za održivi razvoj i odgovornost prema budućim generacijama i to sprovodi u svakodnevnoj praksi. Završni lakovi na bazi vode omogućavaju zdravu sredinu za boravak ljudi, a za sigurno lepljenje preporučujemo najkvalitetniji poliuretanski lepak.

Parket

Lignoluks masa za fugovanje parketa

Parket je ozbiljna i velika investicija da bi se olako shvatilo njegovo postavljanje i lakiranje i da bi se dobijanje željenog izgleda prepustilo slučaju. Lep i postojan izgled parketa može Vam obezbediti samo kvalitetan sistem zaštite. Zahvaljujući kvalitetu, tradiciji i orijentisanosti ka kupcima Duga je postala sinonim za lakove za parket.

Pročitajte još :