WiFi termostati za podno grejanje zadovoljavaju estetske potrebe najzahtevnijih korisnika

Moderno dizajnirani digitalni i WiFi termostati zadovoljavaju estetske potrebe najzahtevnijih korisnika, a pored toga pozitivno utiču na energetsku efikasnost vašeg sistema grejanja. Kvalitetni materijali i vrhunska završna obrada daju ovim termostatima atraktivan izgled, a široka paleta različitih modela omogućava izbor u skladu sa unutrašnjim uređenjem vašeg prostora.

Optimizacija utrošene energije za grejanje u velikoj meri zavisi od regulacije temperature u svakoj prostoriji. Količina energije koju potrošimo za zagrevanje značajno se može smanjiti ako se potrošnja prilagodi stvarnim potrebama i nameni svake prostorije. Jednostavnim rečnikom, kupatilo, spavaća soba, dnevni boravak ili poslovni prostor nemaj iste potrebe za zagrevanjem ako posmatramo različite periode u toku dana ili radne nedelje.

termostat
Foto: Enerset doo / Namena prostorije u najvećoj meri utiče na izbor termostata

Električno podno grejanje pruža najveći nivo komfora, ravnomernu raspodelu toplote u celom prost oru, omogućava uređenje enterijera bez ograničenja…,a pored toga, daje mogućnost nezavisne regulacije temperature u svakoj prostorijama što povećava energetsku efikasnost ovih sistema.

Prostorije kao što su hodnici, kupatila, toaleti…, nemaju potrebu za čestim promenama temperature, pa je za njih logičan izbor analogni termostat sa podnim senzorom.

DIGITALNI I WIFI TERMOSTATI – IDEALNO REŠENJE ZA PROSTORIJE U KOJIMA SE TEMPERATURA MENJA U TOKU DANA

Prostorije u kojima se potrebna temperatura menja u zavisnosti od doba dana, trebalo bi opremiti digitalnim termostatima sa opcijom programiranja ili WiFi termostatima. Programiranje temperature za dati period u toku dana, za radne i dane vikenda, smanjuje potrošnju energije jer se ona troši u skladu sa realnim zahtevima. Kada ne boravite u prostoriji sistem će se povremeno uključivati kako bi održavao temperaturu poda da bi u kratkom periodu mogao postići željenu temperaturu vazduha. Poslovni prostor je odličan primer gde unapred zadate temperature smanjuju potrošnju jer radno vreme jasno definiše i potrebu za zagrevanjem prostora.

WiFi termostat
Foto: Enerset doo / CUBE WI FI termostat

Međutim, ovo je primenjivo i na različite prostorije u stambenom prostoru. Dnevni boravak, spavaća ili dečja soba takođe u velikoj meri imaju unapred definisane periode upotrebe, a određuju poslovne i školske obaveze, navike i sl. Dnevna rutina članova porodice daje mogućnost za veoma precizno programiranje rada sistema što dovodi do značajnih ušteda. Odlazak na godišnji odmori, putovanje, ili neki drugi razlog kada u dužem periodu ne boravite u prostoru, pa samim tim ne postoji potreba za grejanjem, takođe se unapred. U zavisnosti od dužine tog perioda sistem se može potpuno isključiti ili ostaviti da radi u režimu održavanja minimalne temperature poda. Ponovno uključenje i/ili povratak u standardni režim rada odrediće datum i vreme vašeg povratka.

Većina programabiljih termostata ima i ’opciju učenja’ koja im omogućava da nakon nekog perioda ’nauče’ koliko vremena je potrebno da se temperatura vazduha podigne do željene. To u praksi znači da će prvih nekoliko puta, ako ste zadali da u 17h temperatura bude 23°C sistem startovati u zadato vreme da bi postigao željenu temperaturu. Nakon nekoliko ciklusa, termostat će ’naučiti’ koliko vremena je potrebno da se postigne željena temperatura, pa će uključiti grejanje ranije, a vas će dočekati zagrejana prostorija.

POVEĆAJTE NIVO VAŠEG KOMFORA UPOTREBOM WIFI TERMOSTATA SA DALJINSKOM KONTROLOM

WiFi termostati, osim mogućnosti programiranja rada, daju i mogućnost za regulaciju temperature sa bilo koje lokacije u realnom vremenu.

WiFi termostat
Aplikacija za kontrolu WiFi termostata se instalira jednostavnim skeniranjem QR koda

Ova mogućnost dodatno povećava nivo vašeg komfora i optimizuje potrošnju. Nepredviđeno zadržavanje na poslu, iznenadni poziv na piće i sl., odlaže potrebu za grejanjem u stanu. Ukoliko imate termostat sa WiFi vezom, jednostavno ćete smanjiti temperaturu i tako produžiti period ’mirovanja’ sistema iako je prethodno programiran da zagreje prostor pred vaš dolazak.
Aplikacija za kontrolu WiFi termostata se instalira jednostavnim skeniranjem QR koda a može se besplatno preuzeti sa Google Store-a, ukoliko koristite Android uređaje, ili sa App Store-a za iOS uređaje. Veoma jednostavno se koristi i pored mogućnosti da menjate temperaturu u svakoj prostoriji pojednostavljuje programiranje i promenu režima rada.

podno grejanje
Foto: www.enerset.rs, Podno grejanje pruža ravnomernu raspodelu temperature u prostoru

Instalacija električnog podnog grejanja je brza i jednostavna. Prilikom postavljanja grejnih kablova ili grejnih mreža važno je ugraditi podni senzor. Kod analognih termostata ovaj senzor je ujedno i radni, dok kod digitalnih i WiFi termostata obično služi za ograničavanje temperature poda, a kao radi služi senzor koji meri temperaturu vazduha i integrisan je u samom termostatu. Zbog ovoga treba obratiti pažnju na pozicioniranje termostata, kako bi očitavanje temperature bilo ispravno. Ni u kom slučaju ne bi trebalo da je blizu nekog drugog izvora toplote ili da je direktno izložen sunčevim zracima.

Za maksimalni komfor i minimalne troškove, Enerset vam nudi proračun, idejno rešenje, projektovanje i instalaciju.

enerset logo

Enerset d.o.o.
Bulevar Zorana Đinđića 144v, 11070 Beograd, Srbija
T: +381 11 63 01 600
M: +381 64 90 90 111
prodaja@enerset.rs
office@enerset.rs
www.enerset.rs