Naslovna Teme Električno grejanje

Teme: električno grejanje

Podno grejanje je najekonomičniji vid grejanja

Podno grejanje je zdravo i ekonomično grejanje

Zamislite izlazite iz kade, hladno je jutro, nogom stajete na pločice zagrejane na 25˚C. Zamislite da hodate bosi po Vašem zagrejanom podu u kuhinji...
Podno grejanje – jedan od najzdravijih i najekonomičnijih vidova grejanja

Podno grejanje – jedan od najzdravijih i najekonomičnijih vidova grejanja

Decenijama se na podno grejanje gledalo kao na nešto štetno, kao na vid zagrevanja koji nije toliko zdrav i koji bi trebalo izbegavati. Istina...
Životni vek duži od 30 godina

PODNO GREJANJE – zdravo, komforno i ekonomično

Pri podnom grejanju najveći deo toplote se prenosi putem toplotnog zračenja. S obzirom na povišenu temperaturu površine u prostoriji (temperaturu vazduha), temperatura vazduha može biti smanjena, a da pri tom grejni uslovi zadržavaju optimalne vrednosti. Temperaturu možemo proizvoljno smanjiti za 1-2°C. Smanjenje temperature u prostoriji poželjno je ne samo iz ekonomskih razloga već i zbog dobrog osećaja i zdravlja.

Rovex

Podno grejanje više nije luksuz već potreba

Podno grejanje koristi nežno zračenje toplote za grejanje prostora od poda ka plafonu. Tradicionalni sistemi grejanja greju od plafona prema podu i imaju tendenciju da zagreju Vašu glavu i da stvore zagušljivu atmosferu u prostoru. Toplota je koncentrisana na relativno malom prostoru (npr. radijator, kamin, TA peć) i grejno telo intenzivno greje vazduh koji se nalazi uz njega. Topao vazduh se penje uz zidove, preko plafona ka centru sobe. Kad dođe do centra sobe polako se hladi, pada na pod i ide ka grejnom telu.

Ugradnja podnog grejanja

Podno grejanje daje raskoš bez kog ne možete živeti!

Zamislite izlazak iz kade u hladno jutro na pločice zagrejane na 30˚C. Zamislite da hodate bosi po Vašem zagrejanom podu u kuhinji dok napolju pada sneg. Rovex inženjering Vam pruža mogućnost jednostavnog i konfornog sistema grejanja Vašeg doma uz pomoć najnovije tehnologije podnog grejanja.

Sistemi podnog grejanja mogu da greju sve vrste podova

Podno grejanje – zdravo grejanje

Podno grejanje je najugodniji sistem grejanje za čoveka. Pokazala su naučna istraživanja kad se uzima u obzir fiziološko kretanje temperature ljudskog tela. U prostoriji koju zagrevamo uvek bi trebalo da vladaju uslovi poput onih kad istu ne zagrevamo, odnosno u idealnim prirodnim okolnostima, u proleće ili leto.

Pročitajte još :