Električno podno grejanje – Montažu i puštanje sistema u rad prepustite profesionalcima

Instalacija grejanja grejnim kablovima i odgovarajućom opremom za regulaciju predstavlja krunu svakog projekta i samim tim je jako bitno da bude u skladu sa projektom i kako sve prethodne faze imale smisla.

Ukoliko se odlučite da izvođenje radova poverite kompaniji Enerset iz Beograda, možete biti potpuno sigurni da će projekat biti izveden do najsitnijeg detalja i u predviđenom vremenskom roku. Za potrebe izvođenja radova na instalaciji grejnih sistema svih namena (podno grejanje, otapanje snega i leda, zaštita od zamrzavanja, grejanje rasadnika, zaštita poda hladnjača, grejanje u proizvodnim procesima…) formirali su timove sastavljene od obučenih pojedinaca, sposobnih da svaku zmisao i svaki projekat sprovedu u delo.

Angažovanjem timova za montažu iz kompanije Enerset, osim što skraćujete period izvođenja radova, produžavate garantni rok vašeg sistema.

Dugovečnost i pouzdanost u radu grejnih sistema zasnovanih na primeni električnih grejnih kablova u mnogome zavise od poštovanja pravila struke i preporuka proizvođača, i baš zbog toga Vam savetujemo da posao montaže i puštanja u rad Vašeg sistema prepustite profesionalcima. Na taj način ćete obezbediti siguran i pouzdan grejni sistem na duži vremenski period koji se meri decenijama, a Enerset će Vam za ukazano poverenje obezbediti i garantni rok i podršku u decenijskom trajanju.

Kod instalacije električnog podnog grejanja, nakon postavljanja grejnih kablova pristupa se merenju otpornosti kablova i izolacije. Izmerene vrednosti moraju odgovarati onim koje su preporučene od strane proizvođača grejnih kablova. Po završetku merenja, i konstatovanja da u toku instalacije nije došlo do oštećenja grejnih kablova, sačinjava se zapisnik o merenju. Tek nakon toga može se pristupiti izradi košuljice i/ili izravnjavajućeg sloja i postavljanju završne podne obloge.

podno grejanje
Foto: Enerset doo / Instalacija električnog podnog grejanja

Pre puštanja u rad sistema, merenje se ponavlja kako bi se utvrdilio da prilikom građevinskih radova nije došlo do oštećenja kablova i o ovom merenju takođe se sačinjava zapisnik. Za sva merenja stručni timovi iz kompanije Enerset opremljeni su najsavremenijim mernim istrumentima, a to garantuje pouzdanost i sprečava neželjene kvarove u toku exploatacije grejnog sistema.

podno grejanje
Foto: www.enerset.rs, Podno grejanje pruža ravnomernu raspodelu temperature u prostoru

Poštovanjem projekta i unapred utvrđenih procedura za instalaciju grejanja i puštanje u rad grejnog sistema, obezbeđuje se pouzdanost grejnog sistema u višedecenijskom periodu eksploatacije.

Pored instalacije i puštanja u rad u mogućnosti su da Vam ponude i sve pripremne elektro radove neophodne za priključivanje sistema na elektro mrežu. 

ELEKTRIČNO PODNO GREJANJE MOŽE BITI IZVEDENO POMOĆU DVA STANDARDIZOVANA PROIZVODA:

Grejni kabl
Grejni kabl, foto: www.enerset.rs

GREJNI KABAL – prilagodljiv u pogledu montaže. Može se instalirati u prostorijama nepravilnog oblika, u različitim slojevima i konstrukcijama podova. Nudi mogućnost različitih rešenja u pogledu instalisane snage po jedinici površine. Može se montirati u cementni estriht – ravnajući sloj, ispod drvenih laminantnih podova, keramičkih pločica.

 

grejna mreza
Nexans grejna mreža, foto: www.enerset.rs

GREJNA MREŽA – jednostavnije rešenje za montažu. Sastoji se od grejnog kabla, manjeg prečnika, koji je na jednakim intervalima postavljen na staklenu mrežicu. Izrađuju se u širini od 50cm, različitih površina, sa unapred određenim izlaznim snagama po jedinici površine. Zbog male debljine posebno pogodno rešenje kod rekonstrukcija kupatila ili kompletnih objekata. Montiraju se u cementni sloj, neposredno ispod završne podne obloge.

Preduzeće Enerset doo je uvoznik, prodavac i instalater grejnih kablova, grejnih mreža norveške kompanije Nexans.

Pročitajte još:

Električno podno grejanje – Ekonomičan, energetski efikasan, jednostavan i ekološki grejni sistem

7 prednosti električnog podnog grejanja

3 najčešće predrasude i zablude o podnom grejanju

Grejanje, ekologija i energetska efikasnost

enerset logo

Enerset d.o.o.
Bulevar Zorana Đinđića 144v, 11070 Beograd, Srbija
T: +381 11 63 01 600
M: +381 64 90 90 111
prodaja@enerset.rs
office@enerset.rs
www.enerset.rs