Ugodnost podnog grejanja uz KAN-therm Profil

Podno grejanje je postalo popularno rešenje koje se koristi u većini novoizgrađenih građevina. Ne samo što pruža izuzetan komfor već i štedi na troškovima grejanja. Zahvaljujući velikoj toplotnoj površini poda, toplota se efikasno raspoređuje, uglavnom zračenjem. Vazduh koji pod zagreva polako se uzdiže prema zakonima fizike, što pruža prijatnu toplotu unutar prostorije.

Održavanje pogodne temperature u donjim delovima prostorije, to jest, delovima u kojima se boravi, doprinosi nižoj potražnji za toplotom. Na ovaj način, toplota ostaje gde je potrebna, a da ne greje prostor odmah ispod plafona. U protivnom, uz tradicionalne panelne radijatore, takozvani „toplotni jastuk” se formira u gornjim oblastima prostorija, gde je temperatura mnogo viša nego u oblastima gde borave ljudi.

Podno grejanje za vašu kuću ili stan
foto: KAN-therm

Profesionalna implementacija podnog grejanja koje pruža KAN-therm Profil instalacioni sistem omogućava laku instalaciju podnog grejanja pomoću tradicionalnog tečnog estriha. Sistem se sastoji iz KAN-therm Profil izolacionih ploča sa posebnim umecima i polietilenskim cevima sa EVOH antidifuzionim slojem i cevima sa aluminijumskim slojem. Druge komponente sistema kao što su razdelnici, kasete, automatika, profili za proširivanje, zidne trake i plastifikatori su iste kao i u drugim KAN-therm sistemima za podno grejanje.

Izolacione ploče sistema KAN-therm Profil pružaju mogućnost polaganja krugova sa razmakom od 5 cm. Time se omogućava veoma praktičan način polaganja grejnih krugova na već određenom, projektovanom rastojanju. Poseban dizajn panela sistema KAN-therm Profil značajno umanjuje količinu estriha potrebnu za pričvršćivanje instalacije. Posebna karakteristika ovog sistema su izvrsna akustična svojstva, tako da se može uspešno primeniti za renoviranje i u građevinama sa visokim akustičnim potrebama.

Koraci za instalaciju cevi za ploče KAN-therm Profil sistema:

U zavisnosti od zahteva projekta, KAN-therm bluePERT cevi i PERTAL cevi sa aluminijumskim slojem se mogu koristiti za instalaciju u KAN-therm Profil panelima. Prečnici cevi koje se koriste su 16 mm i 18 mm.

Sistem uključuje sledeće izolacione ploče:

  • EPS 200 za podove sa visokim opterećenjem, npr. u objektima kao što su konferencijske sale ili sale za predavanja.
  • EPS T-24 dB za podove u prostorijama sa strožim zahtevima za zvučnu izolaciju, npr. u muzičkim studijima, koncertnim dvoranama, pozorištima.

KAN-therm Profil nudi i profilisanu foliju sa izbočinama za pričvršćivanje cevi, koja se može koristiti kao element za pričvršćivanje ako se u prostoriju ugradi sistem za podno grejanje. Prednost sistema KAN-therm Profil je to što nema potrebe za dodatnim komponentama ili alatom za montiranje cevi na panele. Stoga je vreme potrebno za instalaciju svedeno na minimum.

Kantherm logo

KAN-therm Hungary Kft.
Representative office in Hungary
2051. Biatorbágy, Mészárosok útja 4.
tel. +381 69 245 7594
tel. +381 63 872 2790
info.serbia@kan-therm.com
www.kan-therm.com

Prethodni tekstPodovi za top enterijere u 2023. godini
Sledeći tekstPločice za savremene enterijere