Kako je norveški radijator postao brend?

Kako su norveški radijatori postali prepoznatljiv brend? Ko je i kako smislio ime? Zašto su sinonim za dobro grejanje koje sada mnogi koriste?

Davne 1999. godine firma Rovex Inženjering iz Beograda je potpisala distributerski ugovor sa firmom ADAX iz Svelvika (Norveška) o prodaji njihovih grejnih tela GLAMOX 3001 na teritoriji Srbije. Tada su se domaćinstva u Srbiji prevashodno grejala na drva i ugalj, gas je zbog cene bio u ekspanziji dok su ona koja su se grajala na struju koristila etažno grejanje na električni kotao, TA peći, kaljeve peći i kvarcne grejalice.

Panelni radijatori konvektorskog tipa su u tom momentu bili nešto novo na našem tržištu i iste je trebalo na neki način promovisati. Norveška oduvek bila veliki prijatelj Srbije. U Norveškoj je uvek hladno. Norvežani vode računa o ekologiji i uštedi energije. Upravo zbog pomenutog, radijatori su kratko i jasno nazvani„norveški radijatori“.

Niko nije mogao naslutiti da će baš oni (norveški radijatori) postati brend i da će 10 godina kasnije postati sinonim za dobro, kvalitetno i savremeno grejanje.

Danas u nazivu radijatora dodaju zemlje iz kojih stižu pa sad na tržištu imamo raznorazne „francuske radijatore“, „švedske radijatore“, „ruske radijatore“, „finske radijatore“, pa čak i „srpske radijatore“.

Najprodavaniji i najpopulariniji „norveški radijatori“ su radijatori GLAMOX 3001 na osnovu kojih je Rovex izgradio prepoznatljiv brend.

Najprodavaniji i najpopulariniji „norveški radijatori“ su radijatori GLAMOX 3001
Rovex inženjering doo – Najprodavaniji i najpopulariniji „norveški radijatori“ su radijatori GLAMOX 3001

Inače noveški radijator GLAMOX 3001 se pojavio na tržištu Norveške krajem 1996. godine. Familija GLAMOX 3001 je plod dugogodišnjeg razvoja sistema električnog grejanja norveške firme ADAX.

Kao peta genaracija sistema električnog grejanja familija GLAMOX 3001 maksimalno je iskoristila prirodne zakone termodinamike i najnovija dostignuća elektronike.

Za one koji ne znaju osnovni princip rada Norveškog radijatora je zasnovan na principu konvekcije odnosno cirkulacija vazduha kroz radijator, prirodno bez ventilatora.

Njihov način korišćenja je jednostavan, potrebno je da se grejete samo kad Vam treba i koliko Vam teba. U praksi znači da kad boravite u prostoru grejete na višoj, a kad niste na nižoj temperaturi.

Rovex inženjering doo - Princip rada Norveškog radijatora je zasnovan na principu konvekcije odnosno cirkulacija vazduha
Rovex inženjering doo – Princip rada Norveškog radijatora je zasnovan na principu konvekcije odnosno cirkulacija vazduha

Veoma osetljiv termostat sa velikom brzinom reagovanja može da ostvari uštedu i do 15% u odnosu na grejna tela sa klasičnim termostatima.

Iako je na prvi pogled nije ulivao veliko poverenje sada se preko 40.000 domaćinstava greje na ovaj vid grejanja, što znači jedan grad od 100.000 stanovnika.

Kada na sve pomenuto dodamo garanciju od 5 godina i korisnike koji se evo već 17 godina greju sa ovim savremenim sistem grejanja u našoj zemlji, možemo reći samo jedno da su norveški radijatori i dalje pravi izbor za vas.

Fleksibilnost sistema, moderan dizajn i uklapanje u svaki prostor omogućuju opremanje Vašeg stambenog ili poslovnog prostora etapno i u skladu sa dizajnerskim zahtevima. Ekonomija, ekologija i estetika su tri osnovne prednosti koje Vam pruža Norveški radijator Glamox 3001.

Upravo ova priča govori o tome kako se dobrim i kvalitetnim radom može izgraditi prepoznatljiv brend u Srbiji.

Rovex logo

ROVEX INŽENŽENJERING d.o.o.
A: Bulevar Crvene Armije 11b lokal 7,  Novi Beograd, Bellville
T: +381 11 785 68 33 • +381 11 311 52 08
W: www.rovex.rs • E: prodaja@rovex.co.rs