Sfera 2022: „Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge“

Kompanija Sfera d.o.o. Mostar podstaknuta uspešnosti poslovanja časopisa „m-Kvadrat“ organizuje i naučno-stručne konferencije iz domene građevinarstva na kojoj okupi više od 500 privrednika i preduzetnika iz cele regije. Tako će se 29. i 30. marta 2022. godine održati XI Međunarodna naučno stručna konferencija “Sfera 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge“ u Sarajevu u hotelu Hills.

„Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge“

Sfera 2022 će okupiti regionalne predavače i stručnjake koji će govoriti o različitim tematskim jedinicama. Teme koje će se obrađivati su: fasadni sistemi, ventilirajuće obloge, staklene fasade, energetska efikasnost u zgradarstvu, toplotna izolacija, zvučna izolacija, BIM u arhitekturi fasada, fasadni sistemi u arhitekturi.

Sfera Konferencija Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge
foto: Sfera 2019.

Gostujuće predavače i teme možete pogledati na linku: https://2022fasade.sfera.ba/gostujuci-predavaci/

Sponzori konferencije su: Terrasit Insulation, Baumit, Sika, Eps Laštro, Feal, Fundermax, Krug, Alumil.
Partneri: Metal tehnologija, Knauf Insulation, Technoform, Ejot, Knauf, Iso Span, Xella, Austrotherm, TKK, Laminam.
Izlagači i prijatelji: Lunos, Proventuss, Ceresit, Senigor, Sport net inženjering.

Konferencija se bavi osnovnim elementom objekta – zidom. Fasadni zid je jedan od najbitnijih elemenata u vizualnom doživljaju objekta po pitanju ostvarivanja ugodnosti korištenja istog. Boje fasade kao i materijali za završnu obradu su jedan od ključnih elemenata za budući identitet objekta u prostoru kao i njegovo redovno održavanje. Na konferenciji se iznose regulative i standardi u oblasti energetske efikasnosti, prezentiraju dosadašnja iskustva u procesu „utopljavanja“ stambenih objekata, te preispituju naučna, i tehnološka dostignuća kao i profesionalna opredeljenja u kontekstu proizvodnje i primene materijala za toplinsku izolaciju i završnu obradu fasadnih zidova. 

Cilj i sadžaj konferencije

Sfera 2022 ima za cilj razmenu znanja i iskustva, uspostavljanje međunarodne i domaće saradnje spajanje struke i nauke.

Sfera Konferencija Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge
foto: Sfera 2019.

U sajamskom delu konferencije, kompanije s područja celog regiona, ali i iz sveta, predstavljaju svoje novitete i proizvode, dok se u naučnom delu predstavljaju aktuelni projekti, inovacije i novosti. Pored toga, iznosiće se zakonske regulative i standardi u oblasti energetske efikasnosti, dosadašnja iskustva u procesu „utopljavanja“ stambenih objekata, preispitivaće se naučna i tehnološka dostignuća, kao i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje i primene materijala za toplotnu izolaciju i završnu obradu fasadnih zidova.

Kroz konferenciju se prezentuju tradicionalni i savremeni pristupi i materijali za „utopljavanje“ i završnu obradu, njihove prednosti i uslovi za primenu kao i mogućnosti za poboljšanja.

Drugog dana konferencije održaće se i panel diskusija o temi konferencije u koju se aktivno uključe svi učesnici, čime se postiže dvosmerna komunikacija.

Ulaz je besplatan, a možete se prijaviti putem linka: https://2022fasade.sfera.ba/online-registracija/

Naš B2B časopis i portal “Prozori+Vrata“ je medijski sponzor konferencije. Dešavanja iz struke pratite i na našoj Instagram stranici gradjevinski_casopisi

Više informacija o konferenciji pročitajte ovde.

SFERA logo

Sfera d.o.o. Mostar
Čevrina 9a, Mostar 88000
+387 36 578 259
marketing@sfera.ba

Prethodni tekstEnterijer stanova skromne kvadrature – kako urediti prostorije malih dimenzija?
Sledeći tekstOtvoreno prvenstvno Francuske u tenisu 2023