Sivi deking upečatljivog izgleda

Ultra – moderan i elegantan, u jednostavnoj sivoj boji, deking uvek izgleda naročito upadljiv među savremenim zgradama i kućama. Sivi deking u kombinaciji sa savremenim nerđajućim čeličnim sistemom doprinosi elegantnijem i modernijem izgledu okruženja u kojem se boravi i idealan je izbor za vlasnike kuća koji žele sve. Sivi deking ima zrnastu površinu koja izgleda kao kod pravog drveta.

Eko kompozitni deking sistemi su napravljeni od prirodnih drvenih vlakana i reciklirane plastike. Oni su jedinstveni i trajni, laki za rad i sa minimalnom ekspanzijom usled vremenskih uticaja.

Bez obzira da li želite samoću ili da provedete neko vreme u društvu, možete uživati u predivnom i otvorenom životnom prostoru sa dekingom sive boje.

Prednosti dekinga

Pukotine se neće pojaviti na površini niti na sa strane. Prirodno drvo će pod različitim vremenskim uticajima početi da puca. U tim rascepima se može skupljati vlaga i prljavština.

Površina je kompaktna i ne mogu se desitii povrede od strane odcepljenih  delova koji se mogu zariti u nogu. Dodatne komponente onemogućavaju propadanje, dok je prirodno drvo podložno truljenju. Oblogu nije potrebno premazivati uljem, lazurom ili drugim zaštitnim sredstvom, tako da ste oslobođeni redovnog održavanja. Boja ostaje skoro ista kao kada ste je izabrali i ne posivi kao pri prirodnom drvetu. Obloga ima FSC certifikat, što znači da sirovine ne potiču od ugrženih vrsta drveta.

Nedostaci dekinga

Na oblozi, koja je postavljena u senci može se na površini pojaviti buđ. Zbog toga ju je potrebno redovno čistiti, tako da na podu ne ostane prljavština i buđ. U slučaju da se buđ ipak pojavi, možete je očistiti mešavinom detrgenta i fungicida.

Izloženost suncu utiče da obloga izbledi. S toga, morate uzeti boju obloge nakon nekog vremena. Obloga dobija konačnu boju nakon 6 meseci posle ugradnje. Za razliku od masivnog drveta, kod dekinga je najveće termičko rasteznje u uzdužnom pravcu.

Svojstva kompozitnog materijala od plastike i drveta veoma su pogodna za raznorodnu upotrebu. Stalnim inovacijama, dodatno se unapređuju postaju jedan od materijala budućnosti, koji propagiraju ekologiju.