Baštenski deking koji morate videti!

Ako ste u potrazi za mestom gde bi ste uživali u obroku, dobro osmišljen i pokriven podni prostor ili krovna terasa mogu ponuditi opciju užitka tokom cele godine. Uzimajući Vaš životni prostor i “seleći” ga na otvoreno je vrlo u trendu, a uz baštenski nameštaj zajedno sa jastucima prostor će biti jednako udoban i ličan kao da je u zatvorenom prostoru.

Postoji mnoštvo opcija dekinga koji lako možete uklopiti u Vaš životni stil, budžet i ukus. Možete se odlučiti za atraktivno drvo, ili ekološki pod od piljevine.

Razmislite o linijama Vaše bašte, potrebnom prosotru za deking koji će biti koristan dodatak Vašem vrtu, kao i sam način postavljanja poda.

Ne treba zaboraviti efekte dramatičnog osvetljenja koje će savršeno pristajati dekingu i bašti u večernjim satima.

Slika 2 - Jastuci kao detalj
Slika 2 – Jastuci kao detalj

Deking je apsolutno idealan pod ako je vaš vrt neravan ili na padini. Odličan je za izravnavanje nepristupačnih prostora. On takođe može imati razdvojene nivoe i uključuje određene korake.

Deking na više nivoa
Slika 3 – Deking na više nivoa

Tretman dekinga

Potrebno je svakom deking prostoru obezbediti poseban tretman. Ukoliko imate drveni nameštaj, deking u boji će podići atmosferu time što će uneti živost u prostor, okolinu i među ljude.

Kombinovanje

Možete dobiti ultra-moderan izgled vašeg vrta ukoliko ukombinujete drveni pod sa kaldrmom. Kombinacija materijala daće kontrast između svetlih i tamnih boja. Bez svetlosti efekat kamena, bi se izgubio pored drvenog poda, koji bi izgledali prilično teški u tako velikom baštenskom okruženju.

Kombinacija podnih materijala
Slika 4 – Kombinacija podnih materijala