Teme: prirodno

Sivi deking u eksterijeru

Sivi deking upečatljivog izgleda

Ultra - moderan i elegantan, u jednostavnoj sivoj boji, deking uvek izgleda naročito upadljiv među savremenim zgradama i kućama. Sivi deking u kombinaciji sa savremenim nerđajućim čeličnim sistemom doprinosi elegantnijem i modernijem izgledu okruženja u kojem se boravi i idealan je izbor za vlasnike kuća koji žele sve. Sivi deking ima zrnastu površinu koja izgleda kao kod pravog drveta.

Trodimenzionalni podovi u enterijeru

3D keramika na vašim zidovima i podovima unosi harmoniju u prostor

Španski MUT dizajn pokrenuli su novu liniju 3D keramičkih pločica sa neonskim ivicama koje su inspirisane refleksijom krljušti riba. Dve ivice belih i glatkih površina keramičkih pločica obojene su u jarkim neonskim bojama koje formiraju suptilnu mrežu boja raspoređenih na zidu prirodno zračeċi šarene iskrice preko susednih pločica. 

Parket

Prirodno zakrivljeni parketi-apsolutno jedinstveni

Novina na tržištu koja u celosti menja tradicionalno poimanje parketa su prirodno zakrivljeni parketi. Ovi parketi ne samo da napuštaju pravolinijsku geometriju, nego u celosti odstupaju od ustaljenih formata. Premda svi koji se bave drvetom, ne samo parketima, tvrde kako je svaka daska jedinstvena i neponovljiva, to bar dvostruko više važi za prirodno zakrivljene parkete. Prirodno zakrivljeni podovi se izrađuju gotovo isključivo po meri, odnosno namenski za poznate prostore. 

Zid obložen studeničkom pločom

Rustični-pločasti mermeri Studenice

U Studeničkim mermerima radi se već dugi niz vekova, kao retko gde kod nas. To se može videti u Karlovačkom arhivu, ali I arhivima danas nama susednih zemalja Kotorskom i Dubrovačkom. Prema predanju drevni zanat obrade kamena doneli su ovde neimari sa primorja i preneli ga na domaće Rašane “kraljeve ljude”.

Pročitajte još :