Sistemi toplovodnog podnog grejanja

Suprotnostrujno podno grejanje može se ugraditi direktno na beton i drveni pod bez izolacije ispod. Preporučuje se instalacija sloja debljine 6 mm ispod izolacije podnog grejanja, u slučaju kada izolacioni materijal nije prisutan. Prilikom ugradnje, nije potrebno podizati pod kako bi se postavile toplovodne cevi. Instaliranje toplovodnog sistema ispod betonskog il drvenog poda sa izolacijom daće završnu visinu poda (uključujuću samoravnajuće jedinjenje) od 22 mm.


Suprotnostrujni sistem je izuzetno tanka toplotna podloga, opremljena duplim cevima koje obezbedjuju maksimalnu efikasnost i manje vreme zagrevanja.
Gotov proizvod pokriven samo sa 5 mm samoravnajućeg jedinjenja, je u stanju da zagreje sobu efikasnije i bez dodatnog gubitka vremena.

Jednostavni koraci prilikom instalacije ovog sistema u betonski ili drveni pod

Suprotnostrujne podloge ne treba da budu povezane sistemom grejanja koji ima temperaturu veću od 75 stepeni Celzijusa. Ako nameravate da povežete suprotnostrujni sistem na sistem sa temperaturom preko 75 stepeni, morate koristiti pouzdane materijale kako bi se smanjila ova cifra. Podloga suprotnostrujnog sistema je namenjena da se koristi kao zatvorena cirkulacija. Uvek imajte na umu da je svaka podloga opremljena konektorima crvene i plave boje. Svaki konektor mora biti pravilno uparen sa označenom bojom na cevi.

Izgled sistema toplovodnog grejanja

Podnoj strukturi, kao i izolaciji, mora se dozvoliti pravilno širenje prilikom zagrevanja. Potrebno je ostaviti najmanje 1 cm prostora oko svake ivice koji se može napraviti korišćenjem fleksibilnih traka bez folije.

Sistem toplovodnog grejanja poda

Podloge suprotnostrujnog sistema se mogu skratiti ukoliko je potrebno. Imajte na umu da prilikom skraćivanja jedne podloge, neophodno je skratiti i sve tepihe prisutne u jednoj sobi.
Ovo će ujednačiti razlike u zagrevanju pojedinih delova prostorija doma. Ukoliko se javi potreba za skraćivanjem podloge, lako se gube kodovi boja na setu konektora. Oni se mogu prepoznati pomoću strujanja vetra kroz cevi. Kako bi se izbeglo skraćivanje suprotnostrujne podloge kad god je moguće, oslobodite se viška cevi.

Priprema podnih površina

Operite i pripremite pod korišćenjem samoravnajućeg prajmera. Kada se prajmer osuši, postavlja se uska izolaciona traka do ivice gde se zid sučeljava sa podom.

Suprotnostrujni podni sistem podnog grejanja je idealan za renoviranje kao i za novogradnju. Može se koristiti za zagrevanje zidova, kao i podova. Nudi odličnu, ekonomičnu i jednostavnu alternativu za radijatore.