Električno podno grejanje štedi vaš novac

Električno podno grejanje je ekonomičan, energetski efikasan, jednostavan i ekološki grejni sistem, namenjen zagrevanju svih prostorija. Velika grejna površina obezbeđuje izrazitu termoakumulativnost i ravnomernu raspodelu toplote u prostoriji, bez zagrevanja bilo kog dela sistema na visoke temperature. Zbog svojih karakteristika električno podno grejanje ne zahteva održavanje, štedi vaš novac i prostor. Upotrebom programabilnih i daljinskih termostata za kontrolu sistema, štedi se i do 25% energije…

Kako se instalira električno podno grejanje

ELEKTRIČNO PODNO GREJANJE MOŽE BITI IZVEDENO POMOĆU DVA STANDARDIZOVANA PROIZVODA:

GREJNI KABAL – prilagodljiv u pogledu montaže. Može se instalirati u prostorijama nepravilnog oblika, u različitim slojevima i konstrukcijama podova. Nudi mogućnost različitih rešenja u pogledu instalisane snage po jedinici površine. Može se montirati u cementni estrih – ravnajući sloj, ispod drvenih laminantnih podova, keramičkih pločica.

GREJNA MREŽA – jednostavnije rešenje za montažu. Sastoji se od grejnog kabla, manjeg prečnika, koji je na jednakim intervalima postavljen na staklenu mrežicu. Izrađuju se u širini od 50cm, različitih površina, sa unapred određenim izlaznim snagama po jedinici površine. Zbog male debljine posebno pogodno rešenje kod rekonstrukcija kupatila ili kompletnih objekata. Montiraju se u cementni sloj, neposredno ispod završne podne obloge.

Električno podno grejanje podrazumeva upotrebu grejnih kablova ili grejnih mrežica. Grejni kabal je posebno dizajnirana vrsta grejača koji nije izložen habanju. Ne zahteva održavanje, a samim tim su izrazito dugovečni.

Odabir grejnog elementa, potrebna snaga i način instalacije zavise od:

  • Veličine i oblika prostorije
  • Namene prostorije
  • Kvaliteta termoizolacije (toplotnih gubitaka) u prostoriji
  • Materijala u koji se instalira podno grejanje
  • Tipa završne podne obloge
grejna mreza
Nexans grejna mreža, foto: www.enerset.rs

Preduzeće Enerset doo je uvoznik, prodavac i instalater grejnih kablova, grejnih mreža norveške kompanije Nexans.

enerset logo

Enerset d.o.o.
Bulevar Zorana Đinđića 144v, 11070 Beograd, Srbija
T: +381 11 63 01 600
M: +381 64 90 90 111
prodaja@enerset.rs
office@enerset.rs
www.enerset.rs

Prethodni tekstEkstremno elastičan lepak za keramiku
Sledeći tekstVrste industrijskih podova