Ogledalo svakog prostora jeste pod

Postoje mnogobrojna preduzeća koja su usko specijalizovana za održavanje, čišćenje i zaštitu svih podnih obloga, kao i uređenja prostora nakon građevinskih radova.

Čišćenje i zaštita podnih obloga

Čišćenje tvrdih podnih obloga obuhvata čišćenje, mašinsko i dubinsko pranje, kao i zaštitu svih vrsta tvrdih podnih obloga: granita, mermera, linoleuma, betona, keramičkih pločica itd. Kristalizacija prirodnog mermera i kamena se obavlja u osam posebnih faza. Sam proces kristalizacije sastoji se od prskanja tečnosti na mermerni pod i brušenja poda čeličnom vunom na brusilici koja stvara toplotu abrazijom, tako da hemikalija reaguje sa mermerom, stvarajući novo jedninjenje na površini kamena. Ovim se štiti površina kamena tako što se povećava njegov sjaj i čvrstoća, a samim tim i njegova otpornost. Ovaj proces obavljaju isključivo stručna lica koja su temeljno upoznatai sa procedurom.

Čišćenje mekih podnih obloga podrazumeva usluge pranja i čišćenja svih vrsta mekih podnih obloga.

Pranje i čišćenje velikih površina i njihovo održavanje tokom zimskog perioda podrazumeva čišćenje velikih površina kao što su parking prostori, nadzemne i podzemne garaže, industrijski pogoni itd…

Čišćenje se obavlja stručno, po već utvrđenim procedurama i fazama, vodeći računa o vrsti i kvalitetu obloga.

Primenom novih tehnologija utiče se na trendove pa je tako danas podna obloga koja je 80.-ih bila tzv. “socijalan pod” – linoleum, praktična, estetična i dobrog kvaliteta, dok pojedine vrste linoleum spadaju u luksuznije obloge.