Teme: održavanje

Čišćenje i održavanje poda

Kako pravilno održavati i čistiti različite vrste podova

Pravilna i redovna nega podova ključna je za očuvanje njihove lepote i trajnost. Različite vrste podova zahtevaju različite pristupe čišćenju i održavanju kako bi...
Majka i ćerka i čiste drveni pod u kuhinji

Da li smo pravilno čistili podove za vreme pandemije?

U našoj maloj porodici, situacija je bila manje više slična drugim. Ili se možda samo tešimo tim? Mada, kako su i komšije sa četvrtog...
Vrste i dekor teraco ploča

Održavanje terazzo podnih obloga

Terazzo je vrlo čvrsta i trajna kompozitna podna obloga, sastavljena od komadića odabranog granulata umešanih u cementno ili polimerno vezivo. Jednobojni ili šareni granulati...
Soho Wintech doo / Luksuzni vinil podovi - LVT

Vinil može biti zamena za svaku vrstu poda

Uvek kada se spomene reč pvc ili vinil, mi se automatski prisetimo jeftinog i ne baš lepog izgleda poda u stanu naše bake. Kod...
Gumeni podovi u domovima

Sve popularniji materijal – Gumeni podovi u domovima i javnim objektima

Gumeni podovi se najčešće mogu sresti u komercijalnim prostorima ili javnim objektima. Najčešća upotreba gumenih podova koju smo kod nas imali priliku da vidimo...
Održavanje i nega dekorativnih podova od betona

Od industrijskih hala do naših domova – Održavanje i nega dekorativnih...

Kao veoma trajan i raznovrstan materijal, beton je postao standard za popločavanje u eksterijerima kao i u različitim industrijskim objektima a u poslednje vreme...
Kompanija ACO Industries iz Pribislava je proizvođač sistema za odvodnjavanje od nerđajućeg čelika

Detaljno upoznavanje sa proizvodima kompanije ACO

POSETA PROIZVODNIM CENTRIMA U ČEŠKOJ ACO kao vodeća svetska kompanija u oblasti odvodnjavanja, prisutna je na tržištima Srbije i Crne Gore od 2003. godine. Za...
Problemi koji se mogu javiti na vašem dekingu

Problemi koji se mogu javiti na vašem dekingu

Drvo počinje da crni kada se gljivice formiraju na površini drveta usled prodora vode i reakcije sa braon taninom koji drvo sadrži. Različite šume...
Podno grejanje je najekonomičniji vid grejanja

Podno grejanje kao najekonomičniji vid grejanja

Zamislite izlazite iz kade, hladno je jutro, nogom stajete na pločice zagrejane na 25˚C. Zamislite da hodate bosi po Vašem zagrejanom podu u kuhinji dok napolju pada sneg ili Vaše dete sedi i igra se na kamenom podu u dnevnom boravku.

 

Polirani mermer je izuzetno klizava podna površina

Adekvatan tretman mermera i granita

Među prvim materijalima koje je čovek koristio za gradnju jeste prirodni kamen. Nega i održavanje je jedan od zadataka koje su obavljali naši preci. Taj zadatak danas su preuzele kompanije, vodeći se iskustvima sa ovim materijalom, i u kombinaciji sa modernom tehnologijom obećavaju dugi niz godina lepote i užitka u čarima prirodnog kamena.

Podovi od plute kao pravi izbor

Podovi od plute – pravi izbor za neodlučne

Podovi od plute nude lako održavanje, apsorpciju zvuka, toplinu i udobnost pod nogama. Pluta je pametan i ekološki izbor poda za mnoge danas. Da li je to i pravi izbor za vas?

Visoka tehnologija deckinga

Visoka tehnologija decking-a

Drveni decking zahteva mnogo rada kako bi uvek izgedao idealno. Mora se često očistiti. Kada boja izbledi, ili se javljju mrlje usled loših vremenskih prilika, oni potrebno je ponovo premazivati pod novim slojem. Sunce i kiša uzrokuju trulež i cepanje drveta. Da bi drveni decking izgledao odlično, potrebno je vreme i novac.

Različitost podnih obloga

Inovativniji podovi nude više izbora

Mora se voditi računa prilikom odabira podne obloge, imajući uvid na kompletan asortiman elastičnih i tvrdih opcija podnih površina dostupna danas. Svaki proizvod ima svoje prednosti i ograničenja koja treba poštovati, zajedno sa zahtevima za održavanje i estetikom. Najbolje rešenje je da se uzmu u obzir svi faktori i kriterijumi vezano za prostor u kome će se postavljati pod.

Dolazi u širokom spektru boja

Zdrave, bezbedne i estetski prihvatljive podne obloge

Podovi u obdaništima i školama predstavljaju mnogo više od površina po kojima se samo gazi. Naročito u obdaništima površina poda je prostranstvo za igranje, druženje, rast i učenje. Ona mora biti bezbedna, na visokom higijenskom nivou, topla i udobna za duži boravak dece koja su u najosetljivijim godinama, ali i vizuelno odgovarati zadatku koji je takvim ustanovima postavljen.

 

Dizajn PVC podloga

Ugradnja i održavanje PVC podnih obloga

Podloga, odnosno, osnova na koju se postavlja podna obloga treba da bude ravna, suva, zdrave strukture, tj. bez klimaviih i rastresitih delova, bez ostataka lepila, lakova, boja, prljavštine, bitumena i dr. Pukotine i rupe se zatvoraju odgovarajućim masama za ispunu, tako da su obrađena mesta nakon punjenja, u ravni sa podlogom.

Trend dekinga

Novi trendovi u dekingu

Kupci sve češće traže kompozitne materijale, obično u kombinaciji reciklirane plastike i vlakana drveta. Ovim se dobija više od drvene terase, koja može biti osetljivija na cepanje, savijanje i pucanje. Vrlo je primećeno interesovanje za kompozit.  On je lakši za održavanje; ne morata se bojiti ili održavati na godišnjem nivou.

Linoleum obloga

Aktuelna podna podloga – Linoleum

Već nekoliko godina, linoleum podovi se proizvode od plute, jute, krede, smole i lanenog ulja. Danas je linoleum moderna i poželjna podna obloga. Dvadesetih godina imitiranii su orijentalni tepisi kako bi korisnici imali nešto luksuzno u kući. To je ručni i veoma kompeksani rad koji je danas neisplativ. Za raziku od današnje industrijske proizvodnje, to je bila klasična manufaktura.

Održavanje vašeg poda lepim

Rutina u održavanju podova

Sa današnjim napretkom u otklanjanju mrlje sa podova i završne obrade, čišćenje drvenih podova nikada nije bilo lakše. Redovno održavanje zahteva malo više od brisanja mekom čekinjastom metlom i usisavanja, ukoliko vaš parket uključuje zakošene ivice u kojima se skuplja prašina i prljavština.

Podovi za kućne ljubimce

Podovi za vaše ljubimce

Gumeni podovi obezbeđuju trajnu, elastičnu površinu za igru pasa, omogućavajući lako čišćenje i održavanje. Gumeni materijal smanjujei stres na zglobovima i mišićima kućnih ljubimaca i njihovih staratelja. Proklizavanja gumene podne obloge je nemoguće.

Važna odluka prilikom dekoracije svakog doma

Važna odluka prilikom dekoracije svakog doma

Tepisi dolaze u različitim bojama i dezenima, različitog su dizajna i od različitih materijala. Sa ovako velikim izborom ponekad je veoma teško odabrati pravi tepih za sopstveni prostor. Neki materijali od kojih su napravljeni tepisi zahtevaju češće čišćenje što se možda neće uklopiti u nečiji veoma užurban raspored, drugi su izuzetno skupi a postoje i oni koji mogu predstavljati opasnost po zdravlje određenih pojedinaca.

 

Izgled industrijskog poda

Industrijski zaštitni premazi za skladišta i druge namene

Moderni industrijski podovi za skladišta i slična okruženja zahtevaju podne i zidne završne slojeve na najnajvišem standardu, uz svakodnevne zahteve za proizvodnju i distribuciju, kao i održavanje i poboljšanje zdravstvenih, sigurnosnih i higijenskih uslova.

MARKET PARKET kuhinja

Ekološki vodotporni laminatni podovi

Najnovije tehnologije u preradi drveta omogućile su proizvodnju laminatnih podova koji svojim izgledom i na dodir nisu nimalo drugačiji od masivnog drveta ili prirodnog kamena. Ekološki su, vodootporni, izrazito laki za montažu i održavanje.

 

Monolitni samorazlivajući podovi

UZIN UTZ Srbija d.o.o. – Podovi koji impresioniraju izgledom

Podovi su izuzetno važan i funkcionalan element svakog prostora, ali funkcionalnost nije samo u praktičnosti, već imaju uticaj i na atmosferu i raspoloženje u prostoru u kome radimo i živimo. Podovi moraju ispuniti nekoliko uslova, bez obzira da li su za industrijsku upotrebu gde su izloženi visokim opterećenjima ili za javne prostore gde moraju ispunjavati opštu fukcionalnost kao što je lako održavanje i čišćenje, kao i visoke estetske standarde.

 

Pročitajte još :