Koji je najbolji pod za kancelariju u kući?

kancelarija

Vaš lični radni prostor kod kuće mesto je na kojem ćete provesti puno vremena, naročito sada, zbog pandemije koronavirusa. Dakle, prirodno je da se poželite da se opustite, istovremeno stvarajući mirno i tiho okruženje koje vam pomaže da se koncentrišete „poput šefa“. Ipak, želite i profesionalan izgled koji zaista kaže „uđite u moju kancelariju“. Večna dilema?

Odabir odgovarajućeg poda za vašu kancelariju je važan, posebno ako u njemu provodite mnogo vremena. Iako bi trebalo da bude udoban, ne želite da ga pretrpavate jer je svrha kancelarijskog prostora da povećate svoju produktivnost.

Podovi od tvrdog drveta

pod u kancelariji
Pod od tvrdog drveta osetljiv je na grebanje i oštećenja od stolice

Oni koji traže dodir stila neće pogrešiti sa tvrdim drvetom. Klasičan je i sofisticiran, jednostavan za održavanje i impresioniraće goste i poslovne partnere. Podovi od tvrdog drveta osim što su lepi, važe za veoma izdržljive. Ipak, ni oni nisu otporni na sve „zloupotrebe“ koje im činite.

Podne pločice

KERAMIKA KANJIŽA, keramičke pločice
foto: KERAMIKA KANJIŽA, keramičke pločice

Pločica je postala veoma popularna poslednjih godina i to sa dobrim razlogom. Nudi moderan izgled u kombinaciji s povoljnim cenama. Međutim, ove prednosti dolaze i sa nizom nedostataka. Pločice je teško postaviti, i to bi trebalo da radi samo stručnjak. Zato ukoliko se odlučjete na ovaj korak, uzmite u obzir to da se postavka keramike ne radi tako često i potrudite se izaberete dugoročno rešenje, kako tehnički, tako i estetski.

Podne obloge

Tepisoni u poslovnom prostoru u dizajnerskom smislu
Tepisoni u poslovnom prostoru u dizajnerskom smislu

Tepih se pojavljuje u mnogim kancelarijama širom sveta, jer pruža višestruku korist. Dobro apsorbuje toplotu, što znači da je idealno rešenje i za kućne kancelarije. Kako je tepih najmekši materijal za pod, to znači da predmeti koji padaju na njega imaju smanjenu verovatnoću da se razbiju ili da nastanu oštećenja. Takođe je veoma pristupačna i široko dostupna. 

Biranje materijala za oblaganje podova u poslovnom prostoru na prvom mestu ide linijom estetike, ali tu je jako važno napraviti balans između onoga što želite da postignete vizuelno i lakoće održavanja određene obloge, kako sam proces čišćenja ne bi oduzimao previše vremena.

Prethodni tekstNajava mera vlade za preduzetnike
Sledeći tekstOdgovoran pristup – dugoročni sjaj vaših podova