Koji je najbolji pod za kancelariju u kući?

Vaš lični radni prostor kod kuće mesto je na kojem ćete provesti puno vremena, naročito sada, zbog pandemije koronavirusa. Dakle, prirodno je da se poželite da se opustite, istovremeno stvarajući mirno i tiho okruženje koje ima najbolji pod za kancelariju i pomaže da se koncentrišete „poput šefa“. Ipak, želite i profesionalan izgled koji zaista kaže „uđite u moju kancelariju“. Večna dilema?

Kako izabrati najbolji pod za kancelariju?

Odabir odgovarajućeg poda za vašu kancelariju je važan, posebno ako u njemu provodite mnogo vremena. Iako bi trebalo da bude udoban, ne želite da ga pretrpavate jer je svrha kancelarijskog prostora da povećate svoju produktivnost.

Podovi od tvrdog drveta

Drveni pod u enterijeru
Drveni pod u enterijeru

Oni koji traže dodir stila neće pogrešiti sa tvrdim drvetom. Klasičan je i sofisticiran, jednostavan za održavanje i impresioniraće goste i poslovne partnere. Podovi od tvrdog drveta osim što su lepi, važe za veoma izdržljive i mogu predstavljati najbolji opd za kancelariju. Ipak, ni oni nisu otporni na sve „zloupotrebe“ koje im činite.

Podne pločice

KERAMIKA KANJIŽA, keramičke pločice
foto: KERAMIKA KANJIŽA, keramičke pločice

Pločica je postala veoma popularna poslednjih godina i to sa dobrim razlogom. Nudi moderan izgled u kombinaciji s povoljnim cenama. Međutim, ove prednosti dolaze i sa nizom nedostataka. Pločice je teško postaviti, i to bi trebalo da radi samo stručnjak. Zato ukoliko se odlučjete na ovaj korak, uzmite u obzir to da se postavka keramike ne radi tako često i potrudite se izaberete dugoročno rešenje, kako tehnički, tako i estetski.

Podne obloge

Ntgrate najbolji pod za kancelariju
Ntgrate najbolji pod za kancelariju / foto: Mara Home

Tepih se pojavljuje u mnogim kancelarijama širom sveta, jer pruža višestruku korist. Dobro apsorbuje toplotu, što znači da je idealno rešenje i za kućne kancelarije. Kako je tepih najmekši materijal za pod, to znači da predmeti koji padaju na njega imaju smanjenu verovatnoću da se razbiju ili da nastanu oštećenja. Takođe je veoma pristupačna i široko dostupna. 

Biranje materijala za oblaganje podova u poslovnom prostoru na prvom mestu ide linijom estetike, ali tu je jako važno napraviti balans između onoga što želite da postignete vizuelno i lakoće održavanja određene obloge, kako sam proces čišćenja ne bi oduzimao previše vremena.

Prethodni tekst5 načina za rezanje kamena (VIDEO)
Sledeći tekstOdgovoran pristup – dugoročni sjaj vaših podova